2023.07.19. 17:20:00 8331 294

Gyógynövények napégésre? Kérj segítséget a gyógyszertárban!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sikerült megpirulnod még az árnyékban is? Ez nem is csoda, amilyen magas mostanában az UV-sugárzás! De semmi vész, kapd elő az aloe verát, hogy orvosolni tudd az égető kérdést. Hogy micsoda? Nincs (már) otthon? Irány a gyógyszertár, majd kérj egy hűsítő gyógynövényes készítményt!

Orvosi körömvirág - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Orvosi körömvirág

A gyógyszertárakban saját recept alapján kikevert gyógynövényes krémek is kaphatók, amelyek kimondottan a napégés vagy egyéb bőrirritáció enyhítésére lettek kikísérletezve. A gyógyszerészek a napégés fokától függően ajánlanak gyógynövényi hatóanyagok hozzáadásával készült krémeket és szérumokat, amelyek megbízható minőséget és összetételt biztosítanak a bőrproblémákra.

Gyógynövények, amelyek alkalmasak a napégés kezelésére

Édesmandula olaj: Ez a kivonat hidratáló és nyugtató hatású, amely enyhítheti a bőrszárasságot és egyúttal hozzájárul a bőr regenerálódási folyamataihoz.

Kamilla: A fehér virágzatáról könnyen felismerhető növény szintén remek bőrnyugtató, amelyik hatóanyagai segítségével hűsít, és csökkentheti a bőrpírt és a bőrgyulladást.

Körömvirág (Calendula): A körömvirág krém vagy olaj formájában is használható gyulladáscsökkentésre, valamint enyhítheti az égető érzést és segítheti a bőrt a gyorsabb regenerálódásban.

Varázsmogyoró (Amamelide): A gyógynövény kivonata gyulladáscsökkentő hatású és enyhíti a bőrpírt. Használható krém vagy spray formájában a napégésben érintett bőrfelületek kezelésére.

Fontos azonban megjegyezni, hogy az érzékenyebb bőr reagálhat kedvezőtlen módon is az egyes gyógynövényekre, ezért akkor, amikor súlyosabb napégés miatt károsodott a bőr vagy annak állapota elkezd romlani, haladéktalanul forduljunk orvoshoz vagy bőrgyógyászhoz tanácsért és kezelésért.

Forrás: www.halecosmeceuticals.com, yanrata.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...