2019.09.19. 17:32:44 8809 284

Gyerünk mami, nyomd le a mekit: Ezzel az újhullámos almás pitével!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Most őszintén! Van olyan, aki ne szeretné a ropogós tésztába burkolt forró, fahéjas almás tölteléket? A különböző textúrák találkozására alapoz a legismertebb gyorsétteremlánc is az egyik legkelendőbb desszertje kapcsán. Tudtad, hogy nagyon hasonlóval otthon is előrukkolhatsz?

Forró almás táska | fotó: csiperke.blogspot.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Forró almás táska | fotó: csiperke.blogspot.hu

A megszokott házias ízek is megérdemelnek egy kis ráncfelvarrást, és nem szégyen leutánozni külalakra a tinik kedvenc gyülekezőhelyének egyik specialitását sem. Ugye jöhet a modernizált almás pite recept? Vigyázz, kész, süss! Hozzávalók 4 darabhoz:

  • 2 ek. vaj
  • 2 db hámozott, felkockázott alma
  • 1 bögre barna cukor
  • 1 tk. fahéj
  • ¼ tk. só
  • fél citrom leve
  • 1 csomag leveles tészta
  • Továbbá: egy kevés liszt, egy kis fahéjas cukor és egy tojás.
  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokosra, és béleljük ki a tepsit sütőpapírral.
  2. Egy közepes lábasban közepes lángon olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá az almát, a barna cukrot, a sót, a fahéjat és a citromlét is. Forraljuk össze, majd főzzük a tölteléket addig, amíg az alma meg nem puhul. (Ehhez kb. 8 percre lesz szükség.)
  3. Egy kissé meglisztezett felületen nyújtsuk ki a leveles tésztát úgy 30x30-as négyzet alakra, ezután vágjuk el 8 egyenlő téglalapra.
  4. A tésztadarabjaink felére kanalazzuk rá a kihűlt almás tölteléket úgy, hogy körben hagyjunk meg szegélyt! A maradék négy téglalap közepét vágjuk be éles késsel háromszor, és hajtsuk rá ezeket az almás lapokra. Villával nyomjuk össze körben a széleket, hogy „cakkos” legyen.
  5. A pitéket helyezzük rá a tepsire, kenjük meg felvert tojással, végezetül szórjunk rájuk fahéjas kristálycukrot.
  6. Süssük, amíg aranybarna nem lesz. (Kb. 25 perc alatt készül el.) Az egyik legmeghatározóbb őszi desszert még különlegesebb élvezetet nyújt, amennyiben szintén házilag készült karamellás öntettel kínáljuk!

Forrás: delish.com/cooking/recipe-ideas/recipes/a21006/mcdonalds-apple-pie-recipe-del0313

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...