2018.05.27. 10:51:16 8353 298

Gyerekeskedjünk! – Elvégre gyereknap van!:-)
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor gyerkőc érkezik egy pár életébe, viccesen mondhatnánk azt is, hogy utána az új családban minden nap gyereknap. Hiszen utána már minden egyes nap, annak minden órája, perce róluk szól. Azt nem mondom, hogy ők irányítanak teljesen, de azért naponta gyakorolják szívünkön, lelkünkön, agyunkon a „kisfőnök” szerepét!:-)

Gyereknap - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyereknap

Vagy legalábbis erősen próbálkoznak vele!:-) De hát nincs mit tenni, mindenki így, vagyis főnökként… ööö… akarom mondani, gyerekként kezdi.:-) És az évben van egy nap, amikor mindannyian, még mi, felnőttek, szülők, nagyszülők, nagynénik, nagybácsik is egy kicsit újra gyerekek lehetünk. Az apróságoknak pedig igazi ünnep, maga a Kánaán ez a nap (persze, a karácsony, a húsvét és a szülinapok, névnapok után:-)), a gyereknap.

Mióta ünnep és honnan ered?

Ki gondolta volna, hogy Törökországból kapta a világ ezt az ünnepet. Náluk 1920.június 1-jén ünnepelték először a legapróbbakat. Kis hazánkban kicsit később, 1931-ben tartottak gyereknapot, vagyis akkor még gyerekhetet, hiszen egy hétig tartott a kicsik ilyen jellegű „magasztalása”. Az 1950-es évek legelejétől redukálódott le egy napra ez a program. Azóta viszont töretlen a népszerűsége, és minden évben, május utolsó vasárnapján jobbnál jobb programokkal várják kicsiket és nagyokat egyaránt.

Mióta lett nemzetközi?

Az ENSZ 1954-ben tett javaslatot arra, hogy minden országban tartsák meg az egyetemes gyereknapot. Minden nemzet maga dönthette, döntheti el, mely napot tartja erre a legalkalmasabbnak. Szóval, valójában januártól decemberig szinte folyamatosan gyereknap van, hiszen a világban valahol biztos ünneplik az apróságokat!:-) Ugye, mondtam én az elején!

Miért is ünnepeljük?

Amellett, hogy örömet, boldogságot és egy teljesen felhőtlen napot szeretnénk szerezni a gyermekeknek ezzel a nappal, kitűzésének konkrét célja, illetve oka is van. Méghozzá az, hogy felhívják a figyelmet, illetve megemlékezzenek a gyerekek jólétéért folytatott küzdelemről, a világ gyerkőceinek testvériségéről, az egymás iránt tanúsított megértésről.

És akkor most tánc…

… aztán töltse együtt a napot a család, ha van rá lehetőség!:-)

Halász Judit: Rendkívüli gyereknap

Halász Judit:

Judit és a zenemanók: Gyermek volt minden óriás

Forrás: wikipedia.org, youtube.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...