2021.06.07. 15:16:58 8069 224

Göndör legyen vagy egyenes?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az örök dilemma! Ez pont olyan, mint a férfi és a nő, akik sosem fogják megérteni egymást, mert mind a kettő mást akar: a férfi a nőt, a nő pedig a férfit. Nos, ez valami hasonló: a göndör hajú nő egyenes hajat akar, az egyenes hajú pedig odavan a göndörért.

Göndör vagy egyenes? - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Göndör vagy egyenes?

Nekem ebben piszok nagy a szerencsém. Az én hajam ugyanis hosszú és olyan, amilyennek épp szeretném. Ha hajmosás után kifésülöm, akkor épp hogy hullámos. Ha bohókás kedvemben vagyok, akkor vizes hajjal fekszem le aludni, reggel pedig megrázom a fejem és már indulok is. Az egész kobakom csigatincsekbe áll össze, mintha felcsavartam volna éjjel a hajam. Ilyenkor meg is kérdezik, hogy mi történt, mert nem szokott ilyen göndör lenni. Én meg széles vigyorral válaszolok, hogy semmi különös, csak lusta voltam megfésülködni. Nem mindenki olyan szerencsés azonban, mint én, hogy kedvemre megválaszthatom a frizurámat. Számukra nem olyan egyszerű eldönteni, hogy a stílusukhoz és az életformájukhoz melyik hajviseletet válasszák.

Ez az örök dilemma viszont bizonyos társadalmi nézetekkel van összefüggésben, illetve van egy kis pszichológiai háttere is a kérdésnek. Ugyanis elit, illetve üzleti körökben nem kifejezetten preferálják a csintalan hajcsigákat. Úgy gondolják, hogy nem túl ildomos a hajat ennyire szabadon hagyni. Bizonyos szakmákban még a hosszú, sima, egyenes, de szabadon hagyott hajviselet sem tekinthető elfogadottnak. Ilyen helyen szigorúan rövid és egyenes, vagy szorosan összefogott hajviselet a kötelező. Ezt tartják a konszolidált és szakmailag elfogadott elvárásnak. Például egy rendőrt, egyetemi tanárnőt, vagy adóellenőr hölgyet elég nehezen tudunk elképzelni rakoncátlanul göndörödő hajtincsekkel. Bizonyos körökben meg szinte az az elvárt, hogy minden hajviseletet kipróbáljanak a nők. Gyakran bizony ezzel nem kicsit sokkolva a rajongóikat. Színésznők, énekesnők és modellek hozzák lázba a közönségüket néha olyan extrém hajviselettel, hogy a szívünkhöz is kapunk, mégis hogyan képesek így megjelenni egyáltalán az utcán. Van, hogy szörnyűlködünk, van amikor elképedünk, mennyire megváltoztatja a külsőt egy-egy jól eltalált hajviselet.

A legújabb trend azonban egyre inkább a teljes természetesség lett. A kicsit idősebb és szakmájukból adódóan is népszerű hölgyek, akikre a világ figyel, már jobban érzik magukat, ha nem kell más bőrébe bújniuk, hanem elfogadják a saját, természet adta szépségüket. Ha elfogadják önmagukat és boldogok, teljesen mindegy milyen hajtincsekkel vannak megáldva, mert így is a legszebbek lesznek mindenki számára. A teljesen egészséges, dús és természetes hajnál nincs is szebb. A mosolygás és egészséges önbizalom mellett a fénylő, esetleg dús hajzuhatag természetesen nőiessé varázsol minden hölgyet kortól és alkattól függetlenül. Azt tudom hát ajánlani, ha nem követeli meg a munkája, akkor minden nő tegye meg néha, hogy engedi a saját haját szabadon rakoncátlankodni.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...