2021.10.13. 12:00:00 5700 180

Gombák és bőrápolás - Ezek a gombák járulnak hozzá a szép arcbőrhöz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mint ahogy nemrégiben érintőleg már foglalkoztunk vele, a gombák nagyon erős számban képviselik magukat az emberi táplálkozás és egészségmegőrzés terén. Nagyot hibáznánk azonban, ha a szépségápolás terén játszó szerepükről - mint fenntartható bőrápolási összetevő - megfeledkeznénk!

Arcápolás gombát tartalmazó készítményekkel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Arcápolás gombát tartalmazó készítményekkel

Jó úton indulsz el, ha Ázsia országaiban keresed a gombák arcápolásba történő bevonásának eredetét, ahonnan a bőrgyógyászok is sikerrel inspirálódtak az elmúlt évtizedekben. A modern szépségipar is felfedezte már magának ezeket a különös összetevőket, amik leginkább a pattanásos bőr ápolásánál hozhatnak figyelemre méltó eredményt.

A legtöbb gombát adaptogén minőséggel ruháztak fel, azaz molekuláris szinten képesek egyensúlyt teremteni a sejtműködés szabályozásában. Helyileg alkalmazva a gombák alacsony szinten tartják a bőr vízveszteségét a ceramid és omega-zsírsav tartalmuknak köszönhetően.

Chaga (hamvaskéreg) gomba:
Az akné és a pikkelysöröm kezelésében lehet leginkább eredményes az ilyen - antioxidánsokkal gazdagon rendelkező - gombát is tartalmazó készítmény, de a finom ráncok kialakulása ellen is hatásosnak mondják.

Kínai hernyógomba:
Erős antioxidánsforrás, a kollagén- és elasztinszint termelődésének fokozásában játszik nagy szerepet. A gyulladt bőrnek enyhülést adhat, míg a környezeti ártalmak elleni védelme az arcbőr rugalmasságát őrizheti meg.

Reishi gomba:
Az irritált bőr nagy barátja lehet a a hosszú élet szimbólumaként is emlegetett reishi gombát is tartalmazó szérum, hiszen nem csak az irritáció okozta pirosságot enyhíti, de még üdévé is varázsolja az arcbőrt. Bőrnyugtató hatása mellett öregedésgátló hatásúnak is tartják.

Rezgőgomba:
A száraz és vízhiányos bőrrel rendelkezők esküsznek rá, hogy a magas D-vitamintartalmú rezgőgombák csodálatos módon járulnak hozzá az arcbőr hidratációjához. Az apró ráncok eltüntetésével pedig igazán frissnek fog tűnni a korábban fakó arc. Már testápoló formában is elérhető.

Shiitake gomba:
A gombában lévő szelén ugyancsak a pattanások és sötét bőrfoltok kezelésében játszik fontos szerepet, ezentúl pedig serkenti az arcbőr regenerációját, amitől az sokkal feszesebb tónusú is lehet.

Forrás: www.elle.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...