2021.11.12. 15:20:07 6508 237

George Harrison és Ringo Starr eddig ismeretlen közös dalát fedezték fel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

George Harrison és Ringo Starr eddig ismeretlen közös dalát fedezték fel egy lakásban. A Radhe Shaam című dal 1968-ban készült, Ringo Starr dobon játszik, George Harris gitározik benne.

Geroge Harrison csillaga Fotó: ©moovstock/123RF.COM - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Geroge Harrison csillaga Fotó: ©moovstock/123RF.COM

A dal csütörtökön jelent meg, az értékesítéséből befolyó összeget jótékony célra fordítják. A produceri munkálatok és a dal megírása Suresh Joshi rádiós nevéhez fűződik, a különleges zenét az ő birminghami otthonában találta meg egy barátja, aki a koronavírus miatti lezárások ideje alatt látogatta meg a 75 éves férfit - írja a BBC.Nemrég száz ember hallgathatta meg a dalt a liverpooli Beatles Múzeumban.

Joshi George Harrison barátja volt, ő mutatta be neki Ravi Shankar ünnepelt indiai zenészt, aki nagy hatással volt a sztárra és megtanította őt szitáron is játszani. Joshi egy dokumentumfilm zenéjén dolgozott a londoni Sohóban lévő Trident stúdióban, amikor Harrison és Ringo Starr megjelent, és felajánlották, hogy játszanak neki.

A zenészek éppen szünetet tartottak a Hey Jude című dal felvételei közben. A dalban közreműködött Aashish Khan indiai klasszikus zenész is. A számot sosem adták ki. "Az idő elszállt, a Beatles felbomlott és számos problémájuk volt, így senki sem akarta kiadni" - mondta Joshi.

A rádiós a koronavírus-járvány miatti lezárások során mesélt zenei múltjáról barátjának, aki Beatles-rajongóként ragaszkodott hozzá, hogy keressék meg a felvételt. Az előkerült dalt elküldték Suraj Shinh zenei producernek, aki helyreállította a szalagot.

A liverpooli Beatles Múzeum vezetője, Paul Parry elmondta: a dal meghallgatására összehívott közönség "imádta" a zenét. "Összetéveszthetetlenül George gitárjátéka volt, szinte életre keltette őt. És összetéveszthetetlen volt Ringo dobolása is" - mondta Parry. A BBC Radio Merseyside is lejátszotta a számot.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Jól jön egy kis segítség? 10 reményteljes gondolat a mentális tarsolyodba

Olykor-olykor ránk virradnak olyan napok, melyeket hála helyett inkább a fejünkre húzott paplan mozdulatával köszöntünk. Megtépázottnak, alulmotiváltnak és szellemi-fizikai erőtől fosztottnak érezzük magunkat. Szerencsére több jó hírünk is van ilyen helyzetek, amelyek kellő pszichikai munícióval látnak el bennünket ahhoz, hogy erőt merítsünk a „továbbiakhoz”.

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?