2015.07.14. 15:35:47 11354 277

Galagonya, a természetes szíverősítő
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A galagonya hófehér virágai tavasszal az erdők szélét és az élő sövényeket díszítik, ősszel pedig már messziről észre lehet venni a növény élénkpiros, ehető, C-vitaminban gazdag gyümölcsét. Főzet készítésére egyaránt alkalmasak a virágok, a levelek és a gyümölcsök (gömbölyűek vagy tojásdadok, némelyiknek almára emlékeztető íze van).

Galagonya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Galagonya

A galagonyát leginkább a szív erősítésére és a jobb vérellátás céljából, illetve a vérnyomás szabályozására használják. szívritmuszavar esetén is ajánlott csakúgy, mint kezdődő szívrendellenesség esetén, valamint időseknél a szívizom erősítésére. A teát hosszabb időn keresztül kell fogyasztani, mert csak akkor fejti ki hatását. A galagonyafőzet hosszú ideig tartó alkalmazásának nincs ellenjavallata, és mellékhatása sem ismert.

A FŐZET KÉSZÍTÉSE

2 kávéskanál galagonyalevelet és -virágot forrázzunk le 2,5 dl vízzel. Hagyjuk állni 20 percig, majd szűrjük le. Minden reggel és este igyunk meg egy csésze teát. A főzet elkészítéséhez a galagonya termését is használhatjuk. Leginkább megfázás utáni lábadozáskor hatásos, illetve idősek esetében alvászavar és megromlott memória esetén.

GYÓGYÍTÓ HATÁS

A galagonya flavonidokat és glikozidoxikantint tartalmaz. Ezek a többi összetevővel együtt tágítják a szív koszorúereit és javítják az oxigénellátást. Emellett szabályozza a szívet érő ingerek irányát, erősíti a szívverést, javítja a szív teljesítőképességét. A galagonyatea nyugtatóan és lazítóan hat az idegrendszerre.

FERTŐZÉSEK UTÁNI KIEGÉSZÍTŐ KEZELÉSRE

Az olyan fertőzések, mint az influenza, a torokgyulladás vagy a skarlát, megterhelik a szívet. Ezért már a betegség ideje alatt, majd az azt követő néhány hétben is ajánlatos galagonyateát fogyasztani. Ennek köszönhetően a szív hamar felépül a betegséget okozó mikroorganizmusok okozta károsodásból.

A TÚLHAJSZOLT SZÍV ÚJJÁÉPÍTŐJE

A galagonyafőzet megelőzi a szívizom sejtjeinek a korral járó gyengülését, szívritmuszavar esetén pedig szabályozó hatást fejt ki. Rendszeres fogyasztása javítja a szívizom vérellátását, aminek köszönhetően növekszik összehúzódásának ereje.

ÉRDEMES TUDNI

Egy kávéskanál mézzel édesítve növelhetjük a galagonyatea hatását. A méz további energiát juttat a szívizomnak. Hogy a méznek megmaradjon a gyógyhatása, meleg, és ne forró teába tegyük.

Forrás: timcsigyogynoveny.blogspot.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...