2015.11.19. 11:54:31 8723 220

Fűszernövények az ablakban: a zsázsa
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A zsázsatermesztés, csíráztatás, akár ilyenkor ősszel is megvalósítható az ablakban. A zöld növényke segíthet abban, hogy több friss zöldséghez jussunk a tél beköszöntével is. Tavaszi ízeket varázsolhatunk az asztalra a segítségével, és ilyen egyszerű a termesztése!

Zsázsa a lakásban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zsázsa a lakásban

Zsázsatermesztés konyhaablakban – Bálint gazda tanácsai:

  1. Válasszuk ki az edényt, amiben szeretnénk elvetni a zsázsamagokat. Ez lehet egy tányér, egy cserép vagy egy kisebb virágláda is.
  2. Szerezzünk be tápanyagdús kerti földet és homokot. Ennek a kettőnek a keveréke szolgáltassa 3-4 cm magas talajréteget, amibe sűrűn vetjük majd a magokat. A végén takarjuk be 2-3 mm homokréteggel.
  3. Öntözzük meg alaposan, majd fedjük be az edényt fóliával (folpack). Ügyeljünk rá, hogy ne száradjon ki a földje.
  4. Néhány nap után megkezdődik a csírázás. Ekkor levesszük a fóliát, és világos helyen tartjuk. Körülbelül a vetés után két héttel már fogyaszthatjuk is.

Enyhén csípős íze jól illik levesekhez, szendvicsekhez, de egyszerűen a vajas kenyerünkre is rácsipkedhetjük!

A zsázsa gyógyhatásairól és szabadföldi termesztéséről itt olvashatsz: Mire jó a zsázsa és hogyan termesszük?

Forrás: balintgazda.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ne hagyd a tornazsák és az iskolatáska tisztítását augusztusra! Így csináld!

Az iskolába járás, a túrázás vagy akár csak egy nap eltöltése a parkban mind-mind látható nyomot hagyhat a hátizsákokon. Az rendben van, hogy hazaérve egy fertőtlenítő törlőkendővel letöröljük kívülről a táska anyagát, de ez nem elég, rendszeresen időt kell szánnunk az alapos tisztításra. A különböző foltok és az általános szennyeződések a helyes módszerrel könnyen kitisztíthatók, így gyakorlatilag teljesen újnak tűnhet az adott darab.

Egy szál levendula. Nem is gondolnád, mi mindenre jó

A levendula nagyon régóta életünk szerves része. Ma már nem csak mint gyógynövény, hanem mint eszköz is szerepel a médiában és közösségi médiában arra emlékeztetve az embereket, hogy a legegyszerűbb kis mezei növény is milyen csoda lehet egy fotón. Előszeretettel használjuk képi háttérként a lélegzetelállító levendula mezőket és a levendula mintás háztartási eszközök, használati és dísztárgyak divatja sosem múlik el. Nézzük, ezeken kívül mi mindenre lehet még jó és hasznunkra ez a különleges növény.

Szuper málnás jeges tea, ha gyümölcsös hűsítőre vágysz

Végre itt a nyár, a finomabbnál finomabb zöldségek, gyümölcsök időszaka. Ilyenkor alig-alig bírunk betelni a roppanós cseresznyével, a mézédes dinnyével, vagy az isteni bogyósokkal, mint mondjuk az eper vagy a málna. Ha utóbbival nem bírsz betelni, és a jeges tea is nagy nyári kedvenced, ötvözd a kettőt!