2020.10.22. 18:00:47 19143 359

Fügelevél – segíthet a cukorbetegségen?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még az, aki szereti a fügét és a saját kertjéből van szerencséje hozzá jutni, sem feltétlen tud arról, hogy fügének nem csak a gyümölcse hasznos! Bizony a levelét is számos módon felhasználhatjuk egészségünk érdekében!

Fügefa levele - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fügefa levele

Miért és mire jó a füge levele?

A füge levélben lévő nedveket többféle módon felhasználhatjuk, mert igen magas antioxidáns tartalma mellett nagy mennyiségű magnézium, kalcium, mangán, réz, A-, B-, C-, K-vitamin folsav, cink és nátrium is van benne. Ebből pedig már lehet sejteni, hogy bizony sok mindenre jó lesz nekünk.

A cukorbetegség természetes ellensége - a fügelevél

Antidiabetikus tulajdonságainak köszönhetően a fügelevél kivonata és a leveleiből készült tea mellett az értékek javulhatnak, kevesebb inzulin beadására lehet szükség – természetesen csak a szakorvosi egyeztetést követően. Cukorbetegséggel élőknek reggelente, a reggeli elfogyasztásával együtt kell a kivonatot vagy teát meginni. A megelőzés is nagyon fontos, így érdemes akkor is időnként fügelevél teát innunk, ha a családban előfordult cukorbetegség vagy óvnánk az egészségünket!

Sok más betegséget is megelőzhetsz vele

Magas kálium és rost tartalmának köszönhetően segíthet a vérnyomás stabilizálásában, ugyanezen előnyös tulajdonságai miatt pedig a koleszterin csökkentését is nagyban támogatja. Minden nap igyunk frissen főzött fügelevél teát, hogy elkerüljük a szív- és érrendszeri panaszokat! Hörghurutra, légúti panaszokra 1-2 fügelevelet egy kis cukorral forraljunk fel fél liter vízben negyedórán át. Szűrjük le, majd igyuk meg a teát, jót fog tenni!

Aranyeres panaszokat és genitális szemölcsöket is megoldhatja akár a fügelevél nedvével történő kezelés, akár a fenti módon elkészített teával végzett ülőfürdő – miután a főzet kihűlt. Más területen jelentkező gombás fertőzésekre, szemölcsök és övsömör kezelésére is hatékony módszer lehet.

Májzsugorodás megelőzésére is javasolható: mossuk meg alaposan a leveleket, és készítsünk belőle smoothiet némi cukor hozzáadásával. Öntsünk hozzá egy pohár vizet is. Naponta kétszer fogyasszuk! Gyomorfekély esetén rágjunk el két fügelevelet naponta. Ha előrehaladott a betegség, reggel, éhgyomorra tegyük. A levelek jótékony összetevői így közvetlenül a problémás részekhez juthatnak.

De alkalmazhatjuk álmatlanság ellen, bőrtisztításra vagy éppen csonterősítésre és székrekedés kezelésére is! Érdemes tehát a mindennapjaink részévé tenni.

Figyelem!

Cikkünk pusztán tájékoztató jellegű, nem helyettesíti az orvosi szakvélemény és javallatokat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...