2017.07.13. 12:00:23 10912 322

Frissítő üdítők szezonális gyümölcsökből!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt is mondhatnánk, hogy nyers szörpök, és döbbenet, hogy milyen finomak! Kombinálhatod gyógynövényekkel és citrommal, naranccsal is - így már ízesített limonádét kapsz. Új kedvenceink jönnek!

Málnaszörp - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Málnaszörp

A ribizlit egy ideje nem igazán bírom megenni csak úgy nyersen. Belesütöm pitékbe, piskótába, de valahogy túl savanyú számomra. Pedig gyerekkoromban az óvoda udvarának végében volt egy csomó ribizlibokor, ami igazából a szomszéd kertjéhez tartozott, de a kis kezünkkel elértük a savanykás bogyókat, és minden nyáron megdézsmáltuk. Manapság inkább málna párti vagyok, de mi legyen akkor a ribizlivel, amit anyutól kaptunk? Üdítőt készítettem belőle!

Ribizlis-kakukkfüves frissítő

  • 2 bögre ribizli
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 1,5 liter ásványvíz
  • 1 kiskanál szárított kakukkfű

A ribizlit átpasszíroztam egy sűrű szűrőn, adtam hozzá barna cukrot és alaposan elkevertem. Egy pici kakukkfűvel meghintettem, majd felöntöttem szénsavas ásványvízzel. Ha ódzkodsz a kakukkfűtől, természetesen kihagyhatod, vagy megpróbálhatod kevesebbel, de hidd el, nagyon kellemes aromát ad neki, és kiegészíti a ribizli ízét. Mutatóban egy-két ribizlibogyót beledobhatunk, vagy akár citromkarikát is. Jól behűtve az igazi! Fekete ribizlivel is működik, sőt!!

Málnás mentás ivólé

  • 2-3 bögre málna
  • 3 ek barna cukor
  • 1,5 liter ásványvíz
  • Mentalevél

Eperszezonban eperrel is készülhet. A málnát átpasszírozzuk, cukorral összekeverjük, ásványvízzel felöntjük, hidegen (esetleg jégkockákkal) kínáljuk, és mentalevéllel díszítjük, ami egyben fantasztikusan friss aromával koronázza meg az italunkat.

Egészségetekre!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.