2015.03.18. 16:00:00 9285 330

Frissíti az elmét a szex – állítja egy kutatás
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem titok, hogy a szexnek csodálatos előnyei vannak a szervezet számára, többek között például jobban óvja a szívet, mint az alvás, segít a kalóriaégetésben, csillapítja a fájdalmat és úgy általában jól esik az embernek. Egy új kutatás, amit a The American Journal of Geriatric Psychiatry szakmai lapban publikáltak, még ennél is tovább megy.

Fiatalító szex - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fiatalító szex

A szex hozzájárulhat a mentális egészséghez

Egy amerikai kutatás szerint jobb mentálhigiéné eredményekkel rendelkeznek a szexuálisan aktív emberek. A kijelentést egy több mint 2000 résztvevőt számláló tesztre alapozzák, ahol a megkérdezettek átlag életkora 71 év volt.

A kutatás eredményei szerint azok, akik a szexualitást prioritásként kezelték sokkal jobban teljesítettek a kognitív funkciókat (figyelem, észlelés, emlékezet, gondolkodás stb.) vizsgáló teszten, mint azok, akik nem tartották fontosnak a szexet.

A nőknél még szembetűnőbb a kapcsolat

Igaz, mindkét nemnél megfigyelhető volt az aktív nemi élet és az agy működése közötti kapcsolat, de a nőknél egy hajszállal még erősebbnek tűnt az összefüggés.

A kutatás ugyan nem találta meg az okát, hogy miért van ez így, de mivel a szex a korral együtt egyre jobb lesz, és most már tudjuk, hogy a gondolkodásunkat is frissíti, ezért ezt a kutatási eredményt elkönyvelhetjük a jó hírek közé. ;)

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...