2021.02.04. 15:59:13 8978 226

Franciaországi vállalatok márciustól megkezdik a Moderna, áprilistól pedig a Pfizer-BioNTech vakcina
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy franciaországi vállalat márciustól megkezdi az amerikai Moderna, egy másik pedig áprilistól a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináinak gyártását - jelentette be szerdán Agnes Pannier-Runacher francia ipari miniszter.

Vakcina, védőoltás, megelőzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vakcina, védőoltás, megelőzés

Emmanuel Macron államfő a koronavírus elleni oltóanyagot gyártó nagy európai és francia gyógyszeripari vállatok képviselőivel kedd este folytatott találkozóját követően megerősítette, hogy a nyár végéig minden francia - aki kéri - megkaphatja az oltást, miután négy franciaországi telephelyen a hónap végén, március elején megkezdődik a vakcina gyártása, európai szinten pedig mintegy 2,3 milliárd adag biztosítására kapott garanciákat. A francia elnök jelezte, hogy a négy francia gyártóhelyen más gyógyszergyártók oltóanyagait fogják gyártani.

Novemberben és decemberben a francia Delpharm már bejelentette, hogy a Pfizer-BioNTech oltóanyagát fogja gyártani az északnyugat-franciaországi Saint-Rémy-sur-Avre-ban található telephelyén, a svéd Recipharm pedig a Moderna vakcinájának gyártását vállalta a nyugat-franciaországi Monts-ban található üzemében. A francia Fareva pedig elvileg a CureVac vakcináját fogja csomagolni a délnyugat-franciaországi Pau-ban és az északi Val-de-Reuil-ben.

Az ipari miniszter szerdán elmondta: az első gyártótelep márciusban indul be a Moderna oltóanyaga számára, majd áprilistól a Pfizer-BioNTech vakcináját is elkezdik gyártani Franciaországban, májusban pedig a CureVac is beindítja a gyártását, amennyiben megkapja a szükséges forgalmazási engedélyeket.

Agnes Pannier-Runacher jelezte, hogy a francia Sanofi is - amely 2021 második felére halasztotta a saját vakcinája forgalomba hozatalát - részt fog venni a gyártásban.

Paul Hudson, a Sanofi vezérigazgatója múlt héten jelentette be, hogy cége besegít a Pfizer-BioNTech konzorciumnak a gyártásba, a francia gyógyszergyár több mint 100 millió adagot szállít le az Európai Uniónak 2021 végéig.

"Kidolgoztuk velük, hogy a németországi üzemükben fognak gyártani, ez hozzá fog járulni a kapacitások növeléséhez. Ha a saját vakcinájuknak megvannak a pozitív eredményei, áprilisban, akkor a saját oltóanyaguk gyártását is megkezdik" - mondta az ipari miniszter.

Jean-Yves Le Drian külügyminiszter eközben az Europe1 kereskedelmi rádióban megerősítette, hogy "amennyiben az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) és a francia egészségügyi főhatóság (HAS) jóváhagyja és engedélyezi a Szputnyik V elnevezésű orosz oltóanyagot, nem lesz semmi akadálya a franciaországi forgalmazásának, ha megfelel azoknak a tudományos normáknak és szigorú ellenőrzési követelményeknek, amelyek Európában érvényben vannak".

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.