2017.08.14. 14:27:10 9838 289

Fogd hadrendbe a kólát! Rendhagyó házi praktikák
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Számtalan ételt és italt vesznek újra és újra górcső alá a kutatók, és néhány év vagy évtized alatt képesek az ellenkezőjét állítani, mint az előző kutatási eredmények. De akkor mi most mit együnk és igyunk? Nos, az egy teljesen másik kérdés, amire még várjuk a választ. Addig is takaríthatunk például a kólával is!

Kóla - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kóla

Időnként lecsúszhat egy-egy pohár jéghideg kóla? Tényleg olyan egészségtelen, vagy ha egyébként figyelünk az étrendünkre, akkor belefér néha napján?

Míg ezekre a kérdésekre választ kapunk, addig se álljanak a kamrában ezek a dolgok, inkább használd fel őket az alábbi esetekben!

Kóla a háztartásban

… mint tűzoltó: Nyári sütögetés egy kisebb nyílt lángon, de már nincs szükség a tűzre? Öntsd nyakon egy palacknyi kólával és már el is van fojtva.

… rovarcsípésre: megmart a szúnyog vagy a darázs? A kellemetlen viszketés és égés enyhítésére folyass a csípésre néhány decit a szénsavas italból.

... mint autóápoló: Ha mattnak látod a lámpaburát, ne szaladj egyből políroztatni, hanem próbáld meg kifényesíteni egy kis kólával. Öntsd rá, sikáld meg, majd mosd le jó alaposan, és gyönyörködj a fényes felületben.

…hajba ragadt rágó ellen: Leginkább hosszú hajú kislányokkal fordul elő, hogy egy magát viccesnek gondoló lurkónak hála, a szép fürtök ollóért kiáltanak. Ám a nyírbálást helyettesítendő áztasd bele a rágós hajrészt egy kólával töltött tálkába és láss csodát! Kislánykád hálás lesz érte.

… mint vízkőoldó: A vízforraló vízkőtelenítéséhez önts úgy fél liter kólát a konyhai kisgépbe és forrald fel. Majd öblítsd át alaposan. A hatás hasonló, mint az ecetes megoldásnál, csak a jellegzetes szag nélkül.

… rozsdaoldáshoz: Megette a rozsda a csőkulcsokat? Kólába áztatás majd dörzsölés egy szivacs dörzsis felével vagy dörzsipárnával és újra csillogni fognak.

Forrás: brightside.me

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.