2017.08.04. 14:01:07 9989 287

Fogadjunk, hogy ezekre nem gondoltál, amikor bepakoltad a hűtőtáskád?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ebben a nagy melegben létfontosságú, hogy jól be legyen pakolva a hűtőtáska, ha ki akarsz menni a strandra vagy a szabadba! A langymeleg sör (szépen fogalmazva:)) valahogy nem itatja úgy magát… Egy hasznos vizes trükköt is megismertetünk veled!

Hűtőtáska a parton - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hűtőtáska a parton

A nagyobb jobb!

A nagyobb hűtőtáskák vagy akár ládák, jobban tartják a hideget, mint a kicsik, hiszen eleve több hideg dolgot belepakolhatunk, amik nem engedik egymást sem felmelegíteni. A sorrendre sem árt figyelni.

Előhűteni!

Mielőtt bepakolunk, mindent hűtsünk le alaposan! Csak hideg dolgokat tegyünk a hűtőtáskába, hogy minél tovább élvezhessük a hűsítő üdítőket, gyümölcsöket, zöldségeket, szendvicseket. Én a hűtőtáskát is be szoktam tenni a hűtőbe, ezt persze csak a nem merev falú táskákkal lehet megtenni, a ládákkal nem. Azért a hűtőládát is tartsuk hidegen, még mielőtt belepakolnánk.

Minden négyzetcentiméternyi helyet tölts ki!

Alulra kerüljenek a jégakkuk, erre a nagyobb dolgok: üdítők, sörök, dobozba zárt ételek. A kisebb dolgokat tegyük egymás mellé egy dobozba, például csokit, túrórudit, darab sajtot stb. A szendvicsek is együtt legyenek. Ha mindent dobozba zártunk, akkor az egészre ráönthetünk egy kis jeget, hogy kitöltse az üres helyeket a hűtőládánkban. Vagy vásároljunk kisebb jégakkukat, amiket a dolog közé dughatunk, illetve a ládánk tetején elhelyezhetjük.

Ismered a vizes trükköt?

Érdemes egy flakon vizet fagyasztva vinni, hogy a késő délutáni órákra is maradjon még hideg víz. Azt is csinálhatod, hogy a vizes üvegeidet csak félig töltöd vízzel, ezt lefagyasztod, és utána öntesz még rá vizet, így folyamatosan lesz hideg vizet. Ez bekerülhet a hűtőládába is, de olyankor is jól jön, amikor egész nap úton vagy a városban, és azt szeretnéd, hogy mindig legyen nálad hideg víz.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a jövő hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni. A hét közepétől ugyan csökken a csapadékhajlam, de a hőmérséklet jelentősen visszaesik, a legmelegebb órákban mindössze 10-16 Celsius-fok várható, a hidegre hajlamos helyeken pedig visszatérhet a gyenge hajnali fagy. A szél sokfelé lesz erős.

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?