2021.08.18. 12:45:00 7662 216

Fogadj örökbe 1 - Így készülj fel, ha kutyát választanál!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy háziállat tartásának vállalása nem kis döntés: nevelés, táplálás és orvosi költségek hosszú éveken át. Ha kiskutya - vagy éppen nagyobbacska - költözne a családba, a drága tenyészetek helyett érdemes felkeresni a különböző fajtamentőket és a környékbeli menhelyeket. Ezzel a döntéssel nem csak egy hányatott sorsú négylábú életét változtathatjátok meg, de menedéket kaphat egy másik eb is az örökbefogadott kutyus helyén. Jót tenni jó!

Kutya az otthonunkban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kutya az otthonunkban

Nagyon fontos, hogy csak megbízható helyről hozzunk el állatot, ahol meg tudunk bizonyosodni arról, hogy jól bántak vele és nincs eltitkolt betegsége sem a kutyának. A korábban otthontalan vagy megunt és leadott állatok esetében komoly rehabilitációra is szükség lehet, ha nincs tapasztalatunk a fajtával és úgy amúgy a kutyatartással, inkább ne válasszunk ilyen kutyust házi kedvencnek!

Előkészületek

A fajtát energiaszint, felnőttkori méret és habitus alapján érdemes kiválasztani. Mielőtt elhozzuk a kiválasztott kutyát, tegyünk fel sok kérdést a gondozóknak, hogy minél jobban megismerhessük jövendőbeli kedvencünk személyiségét. (Az ötlet kipattanása után illik tájékoztatni a közvetlen lakóközösséget a házunk táján tervezett változásról.)

Felszerelés

Győződjünk meg arról, hogy otthonunk és kertünk kutyabiztos, tehát nincs esély sem szökésre, sem arra, hogy a kutya önmagában vagy valamelyik féltve őrzött tárgyunkban kárt tehessen. Etető- és itatótál, fekhely, a fajtának és életkornak megfelelő eleség a minimum, amivel a kutyát új otthonába várjuk.
A nyakörv vagy a hám és néhány pléd olyan alapfelszerelés, ami a kutya hazahozatalánál máris szükségesek lesznek, de játékokkal is készüljük új kedvencünk számára.

Együtt töltött évek

A mostani életkörülményeink nincsenek kőbe vésve, pár év után megváltozhat pl. az időbeosztásunk is. Vegyük számba a változékony körülményeket és készüljünk fel ezekre már kiképzés kezdeti időszakában. Például ne szoktassuk hozzá az állatot az állandó jelenlétünkhöz, mert ez később biztosan megbosszulja magát. A felmerülő állatorvosi költségekkel és a felszerelés időnkénti cseréjével is számolnunk kell a zavartalan évekért.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...