2015.12.07. 11:46:54 14202 362

Finomságok a karácsonyi asztalon! Egy ötletes főétel és egy desszert!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A karácsony nem múlhat el hal és sütemény nélkül. A következő két receptet azért választottuk ki, mert rendkívül mutatósak, ám nem igényelnek bonyolult konyhai műveleteket, és nem is túl drágák, mégis ünnepi fogásnak minősülnek. Sőt, a hagyományos bejglihez is találsz egy ötletet a cikkben! Ma még várjuk receptjeiteket, december 8-án pedig sorsolunk!

Hal leveles tésztában - illusztráció - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hal leveles tésztában - illusztráció

Várjuk a kedvenc karácsonyi recepteket a recept@proaktivdirekt.com e-mail címre! A beküldök között december 8-án félmillió forintos nyereménynövelést sorsolunk ki! A receptjáték részleteiről itt olvashatsz>>

Gombás hal leveles tésztában Restás Mártától

Hozzávalók: 1 csomag tengeri hal, 50 dkg leveles tészta, 50 dkg gomba, 4 tojás + 1 a tészta kenéséhez, vöröshagyma, só, bors, pirospaprika, kb. 2-3 dl tej a hal áztatásához. 

A halat a tejbe beáztatjuk, amibe sót is teszünk. Hagyjuk legalább 1 óra hosszat állni. Kivesszük a tejből, majd leitatjuk róla a nedvességet. Kevés vajban megsütjük mindkét oldalát.

Közben elkészítjük a tojásos gombát. A hagymát apró kockára vágjuk, megpirítjuk. Megszórjuk piros paprikával, majd rátesszük a kockára vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk. Amikor a levét elfőtte, rátesszük a felvert tojásokat, átsütjük. Ha szükséges, utána sózzuk.

A tésztát kinyújtjuk. Kivágunk belőle két hal-test formát, majd az egyiket beletesszük a kivajazott tepsibe. Rátesszük a gomba felét, majd erre a halat, rá a gomba másik felét és betakarjuk a másik leveles tésztával. Késsel pikkelyeket rajzolunk rá, a maradék tésztából szemet, uszonyt, farkat készítünk, majd az egészet bekenjük felvert tojással. Közepes hőfokon pirosra sütjük.

Ha szeretjük, készíthetünk hozzá valamilyen savanykás mártást. 

Bejgli újragondolva Restás Mártától

Kinyújtjuk a bejgli tésztát, képzeletben megfelezzük. Az egyik felére a mákos, a másikra  a diós tölteléket tesszük. Feltekerjük az egyik oldalt a képzeletbeli középvonalig, majd a másik oldalt. Dupla csiga-formát kapunk. Megsütjük, amikor felvágjuk, akkor jön a meglepetés: a bejgli egyik oldala mákos, a másik diós. Dupla élvezet egy szeletben! 

Almás-krémes Sipos Istvánnétól

Hozzávalók: 1 kg alma,10 dkg tejcsoki,5 dkg margarin,1 fél citrom leve, 2 ek. kakaópor. A tésztához :  8 tojás,  18 dkg cukor, 3 e.k. víz, 20 dkg liszt,1 cs.sütőpor.

A krémhez: 2.cs vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor.

­Elkészítés:

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. Beleszeleteljük a hámozott almát.  Elkészítjük a piskótát és a felét ráöntjük.A másik felébe belekeverjük a kakaót majd cikk-cakk mintát csurgatunk.Ezt megsütjük.Ha kihűlt kiborítjuk a tepsiből lehúzzuk a sütőpapírt. Elkészítjük a krémet: a 2 cs. vaníliás pudingot tejjel felfőzzük és hagyjuk kihűlni. Majd összekeverjük a margarinnal és porcukorral   és az almára kenjük.

A sütemény tetejére csokimázat teszünk : 10 dkg tejcsoki t, 5 dkg margarinnal felolvasztunk, és beletesszük a fél citrom levét. Nagyon finom egyszerűen nem lehet abbahagyni az evést.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...