2015.01.09. 19:23:59 5432 14

Film előrejelzés: mit nézz meg januárban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A premier dátumok még változhatnak, és nem biztos, hogy minden filmet januárban bemutatnak itthon is, de a következő nagy dobások várhatóak ebben a hónapban! Filmrajongók figyelem: Oscar gyanús alkotások is vannak a listában.

Mozi és popcorn - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mozi és popcorn

BIRDMAN (JANUÁR 15.)

A Birdman elképesztően energikus, lebilincselő film, amely a New York-i színházi világ kulisszái mögé visz, ahol egy kiégett sztár (Michael Keaton) színésztársaival (Naomi Watts és Edward Norton) és asszisztenseként is funkcionáló lányával (Emma Stone) próbál színpadra állítani egy darabot, amellyel talán feltámaszthatja a karrierjét. Alejandro González Inárritu vizuálisan úgy szerkesztette meg a Birdmant, mintha egy snittből állna, a kamera a játékidő túlnyomó részében a színház különböző, a közönség elől rejtve maradó, labirintusszerű tereiben cikázik, ami végig sodró lendületet ad a filmnek. Keaton és Norton frenetikus: iszonyú jó hosszú idő után újra úgy látni őket, hogy valóban lelkesen vetik bele magukat a színészkedésbe. Az alábbi videoablakban új, exkluzív előzetes látható a filmhez:

A MINDENSÉG ELMÉLETE / THE THEORY OF EVERYTHING (JANUÁR 22.)

Aki arra számít, hogy James Marsh (Ember a magasban) filmje révén elmélyedhet Stephen Hawking munkásságában és elméleteiben, valószínűleg csalódni fog, mert A mindenség elmélete nem akar átfogó képet nyújtani a motoros neuronbetegségben szenvedő fizikus pályájáról, hanem felvállaltan egy szerelmi történet, ami Hawkingnak és első feleségének kapcsolatára koncentrál. De aki a megközelítést túl érzelmesnek találja, még az is élvezheti a két főszereplő, Eddie Redmayne és Felicity Jones játékát, akik jó eséllyel Oscar-jelölést zsebelnek majd be a filmért.

FOXCATCHER (JANUÁR 29.)

Hátborzongató igaz történet adja a film alapját, de a szenzációhajhászástól irtózó Bennett Miller (Capote, Pénzcsináló) úgy dolgozta fel, hogy semmi hatásvadász nincsen benne, ellenkezőleg, lefojtott feszültsége miatt válik igazán hatásossá a dráma. Három férfi szoros, ellentmondásos kapcsolata áll a középpontban: Mark (Channing Tatum) és David (Mark Ruffalo) Schultz olimpikon birkózóké és egy excentrikus milliárdosé (Steve Carell), aki felkarolja őket, mert az a mániája, hogy olimpiai érmek elnyerésével fogja kivívni Amerika és a saját dicsőségét. Mindhárom színész óriásit játszik a filmben.

KÓDJÁTSZMA / THE IMITATION GAME (JANUÁR 29.)

Morten Tyldum filmjében - a kiváló Benedict Cumberbatch mellett persze – talán az a legizgalmasabb, hogy egy olyan sztorit mesél el, ami nagyon is fontos, a részletei mégsem közismertek: Alan Turing matematikusét, aki munkatársaival feltörte a németek Enigma nevű kódját, és ezzel jelentősen hozzájárult a második világháború megnyeréséhez. Turinget tartják a számítógép atyjának, de érdemeiért nemhogy kitüntetést nem kapott, hanem a hatóságok egyenesen tönkretették. Hogy pontosan miért és hogyan történt mindez, arról megoszlanak a vélemények, mindenesetre az ürügy Turing homoszexualitása volt, amelyet Angliában 1967-ig törvény tiltott.

BLACKHAT (JANUÁR 29.)

Igaz, hogy a Blackhat eddigi előzetesei nem sok jót ígérnek, de Michael Mann-nak (Szemtől szemben, A bennfentes) még az elrontott filmjei is figyelemreméltóak, ezért kíváncsian várjuk ezt is. Azt is érdekesnek találjuk, hogy a veterán filmes a friss sztárt, Chris Hemsworth-t rendezi: az ausztrál színész egy lesittelt hackert alakít, akit szabadlábra helyeznek azzal a feltétellel, hogy segít a hatóságoknak lefülelni egy virtuális térben garázdálkodó bűnbandát. Most kiderül, hogy Mann mennyire mozog otthonosan a cyberbűnözés világában.

KÉSŐN ÉRŐK (JANUÁR 29.)

Lynn Shelton filmjeit (A legmelegebb nap, Édesnégyes, Érzések és érintések) mindig öröm nézni, kis, személyes történeteit és hitelesen bénázó figuráit nagyon lehet szeretni, még akkor is, ha néha olyan meredek szituációkba helyezi őket, amelyek nem feltétlenül életszerűek. A Későn érők kiindulópontja is egy efféle helyzet: Keira Knightley figurája bepánikol, amikor a fiúja meg akarja kérni a kezét, és - hogy legyen ideje átgondolni az életét - egy hétre bekéredzkedik új, tini barátnőjéhez (Chloe Grace Moretz), aki az apjával (Sam Rockwell) él. Nagy meglepetéseket nem várunk ettől a filmtől, de kis megkapó pillanatokat annál inkább.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...