2017.04.19. 08:00:08 10250 278

Filléres arcpakolások a konyhádból
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egyre inkább odafigyelek arra, hogy mivel tisztítom, illetve mivel ápolom a bőrömet. A belvárosi élet – virrasztások, gépjárművek légszennyezése – bizony igénybe veszi az arcbőrt, és könnyen eltömíti a pórusokat. Két igazán egyszerűen elkészíthető arcpakolást osztanék meg veled, amikről biztosan tudom, hogy a kedvenceid lehetnek!

Kávépakolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kávépakolás

Kávés-kókuszolajos arcápoló

Sok embertársammal ellentétben sosem rajongtam a frissen főzött kávé illatáért, és az ízét sem szeretem. Viszont a bőrápolás terén előszeretettel használom, darálva.

Egy, az év bármelyik időszakában elkészíthető krémet ajánlanék most, amit gyerekjáték előállítani.

Keverj össze egy-egy evőkanál jó minőségű (a legjobb, ha organikus) finomra őrölt kávét és inkább krémes állagú kókuszolajat, ennyi!

A kétkomponenses ránctalanító keverékünk igazából kettős funkciót tölt be: az arcra úgy érdemes felvinni, hogy közben apró kis köröket rajzolsz a bőrödre, így az őrölt kávészemcsék mechanikai hámlasztás során eltávolítják az elhalt hámsejteket, továbbá kitisztítják a pórusokat. Majd mintegy pakolásként rajta kell hagyni a bőrön jó pár percig, hogy a kókuszolaj is ki tudja fejteni áldásos hatását. Tisztítja és puhává varázsolja a bőrt. Csak arra kell figyelned, hogy a felkenés és a vízzel történő lemosás során ne kerüljön a szemedbe.

Barackos üdítő arcpakolás

Csodás illatú, bársonyos bőrre vágysz az elszürkült arcbőröd helyett? Kicsit még várni kell a fő alapanyag megéréséig, de addig is jegyezd fel magadnak a következő pakolást:

1 db őszibarackot vagy 2 db sárgabarackot hámozás után turmixolj össze, majd adj hozzá annyi búzakorpát, ami kellően besűríti a gyümölcsöt (kb. 2 evőkanálnyi kell majd).

Kend fel a masszát az arcodra, nyakadra, vagy akár a dekoltázsodra is használhatod. 10 percnyi hatóidő után már le is moshatod, és élvezheted a felfrissült bőr érzetét.

Ugye milyen jól hangzik ez a két egyszerűen elkészíthető, tartósítószer-, és adalékmentes bőrápoló?

Forrás: filantropikum.hu, szappantanfolyam.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...