2023.01.11. 12:15:00 6781 246

Fészekrakók és megújítók, figyelem! Íme, 2023 legjobb lakástrendjei
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A téli ünnepek múltával a lakásdekorációk iránt lelkesedők számára mondhatni, hogy kopár idők jönnek. Manapság csupán a gyerekek farsangolnak, így a húsvét az, amikor újra díszbe öltözik a lakás. De mi ettől még megújíthatjuk idő közben is a környezetünket!

Házfelújítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házfelújítás

A tél a lenyugvás állapotát szeretné átadni számunkra, azonban ez a felgyorsult világunkban hiú ábránd marad. Várjunk csak! Miért is ne hagynánk teret ennek legalább a személyes életterünkben?
A természetes anyagok, az élő növényzet ezen a télen is hódítanak, bár 2023-ban már nem a naturális színek lesznek főszerepben.

Amit 2023 hoz számunkra a lakberendezés terén

Színek

Láttad már az idei év választott színét? A Pantone Intézet által Viva Magenta 18-1750 névre elnevezett bordós-vöröses szín szöges ellentétben áll például a bézzsel.
A lázadó és erőteljes szín tökéletes beleillik abba a trendbe, amelyik a 70-es évek színeit és mintáit hivatott leporolni. Emlékeztek még a dino sárga autókra?
A lakberendezők most arra buzdítanak minket, hogy ezeket az élénk színeket bátran kombináljuk az előző szezonból ránk hagyományozott olyan földszínekkel, mint a terrakotta vagy a különböző árnyalatú barnák.

Terek és formák

Továbbra is hódítanak a pihenésre és tudatos kikapcsolódásra szánt privát terek, azonban a digitális fejlesztések (high-tech) ezzel párhuzamosan tovább erősödnek majd az év során. Ki gondolta volna korábban, hogy a természetesség és a technológia ilyen jól megférnek majd egymással?
Akár beállsz a sorba és napfényes színekkel árasztod el a tereket, akár maradsz a monokróm stílusnál, jól teszed, ha helyiségenként odafigyelsz arra, hogy valamilyen érdekes textúra emelkedjen ki a megszokottak közül. A nappali egyes falfelületei lehetnek dombornyomott tapétával vagy fa berakásokkal borítottak, de a fürdőszoba és a konyha is feldobható egy-egy érdekesebb felületű csempével.

Alapanyagok

A természetes színek mellé természetes, vagy legalábbis annak ható anyagokat párosítsunk! A fa, a vessző, a bőr és a műbőr most is kelendő lesz, de a retró vonal itt is megfigyelhető lesz a jó öreg buklé képében.

Dekoráció

Az otthonunk a különleges ünnepi időszakokon kívül is szépen dekorált lehet. A Pinterest fotóiból történő inspirálódás után az ott látott ötleteket könnyen saját és családunk személyiségére tudjuk szabni: Legyen egyszerre retró és romantikus, ugyanakkor törekedjünk a letisztultságra!

A lényeg a korábbi évekhez hasonlóan az, hogy csak azt és annyit érdemes átvennünk az éppen futó trendekből, amennyi között még hosszú távon is komfortosan érezzük magunkat, hiszen egy otthon célja nem a lakberendezési lapok hasábjaira kerülés, hanem az élhető és szerethető közeg megteremtése.

Forrás: www.dodo.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.