2020.10.31. 16:54:35 9894 257

Fertőtleníts, mint egy profi: Fókuszban a használati tárgyak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Miután tisztává és kórokozómentessé vált a környezetünk, ne tegyük rá a tiszta felületekre az összefogdosott használati tárgyainkat sem! A legtöbb dolgot ugyan eszünkbe jut letakarítani vagy kimosni, de elegendő-e az a rendszeresség, ahogyan tesszük?

Törölköző - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Törölköző

Igaz, hogy kis időbe telhetnek az alábbi feladat beépítése heti rutinunkba, de családunk egészségének megőrzésénél nincs fontosabb.

Törölközők

Egy-egy használat után hamar megszáradó törölközőt jobb csak 3 alkalommal használni, és mehet is a mosásba! A kéztörlésre használt darabokat azonban, ha tehetjük, cseréljük naponta, de legalább kétnaponta, hiszen a nedves környezet a kórokozók melegágya lehet. Jó, ha beszerzünk a tisztításukhoz mosodai fertőtlenítőszert is!

Lepedők

A csírák és a poratkák hathatós minimalizálása, távoltartása miatt legalább hetente cseréljük le az ágyneműhuzattal együtt lepedőinket is! A megengedett lehető legmagasabb hőmérsékleten mossunk és vasalással is megtámogathatjuk a fertőtlenítést. Szintén ne feledkezzünk meg a paplanok és párnák évi minimum kétszeri tisztításáról sem!

Szőnyegek

Az ágyneműkhöz hasonlóan itt sem elég némi portalanítás! (Ha nincsenek időnként nincsenek alaposan kitisztítva, fertőzöttebbek lehetnek, mint mosdóink.) Szőnyegbiztos fertőtlenítőszer vagy gépi gőzölés is segíthet a rendszeres porszívózáson túl.

Elektronika

Laptop és mobiltelefon. A Covid19 megjelenésekor megtanultuk, hogy ezeket is illik napi szinten tisztítanunk egészségünk védelmében. Az áramtalanított készülékeket különös gonddal a nyomógombok tájékán és az érintőfelületeknél kell áttisztítanunk. A fertőtlenítőszer elpárolgása után szöszmentes kendővel fejezhetjük be a műveletet.

Gyerekjátékok

Minél kisebb egy gyerek, annál többször veszi a szájába is a játékait. Emiatt a műanyag játékokat is tisztítsuk meg jól. De csakis olyan szert használva, amely nem tesz kárt a pici egészségében, és rossz ízt sem hagy maga után. A kitömött játékok a legkönnyebben párnahuzatba csomagolva, mosógépben mosva tisztíthatók meg, a gőzölés és a napon szárítás is csökkentik a csíraszámot.

Forrás: goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...