2021.05.13. 08:09:47 8610 178

Férfiasan tökéletes - szakállápolás és borotválkozás profin
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Évek óta ismét hódít a szakáll divat, de nem mindegy, hogy is néz ki az az arcszőrzet. A szakállápolás elengedhetetlen ahhoz, hogy ne igénytelen, „borotválatlan” kinézete legyen egy férfinak, hanem valóban emelje megjelenését az arcszőrzete – vagy éppen az arcszőrzet hiánya!

Szakáll - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szakáll

Az első és legfontosabb amikor szakáll növesztésébe kezdünk, hogy legyünk tisztában a saját adottságainkkal, hiszen egy szélesebb állat nem érdemes kimondottan kiemelni hosszú oldalsó arcszőrzettel, míg egy keskeny arcnak kifejezetten erősebb karaktert adhat. Hagyd elegendő ideig nőni és erősödni a szakállad mielőtt formázni kezdenéd! Ne add fel akkor sem, ha a köztes időszak nem áll annyira jól. De már ez alatt az időszak alatt is ápold a szőrt!

A szakáll ápolása – kezdetektől

Ha megszületett a döntés, szerezz be egy jó minőségű szakállolajat. A növekedő szálak hidratálása ugyanis rendkívül fontos, hogy ne legyen töredezett és korpás az arcszőrzeted. Ha viszont szépen ápolod, a bőrviszketést, kipirosodást, kiütést is megelőzheted. Szakállbalzsammal sem lősz nagyon mellé, ám ez csak a szőrszálakat, a bőrt nem tartja karban.

Ám a tisztálkodásnál kezdődik minden. Hetente 1-2 alkalommal mosd meg alaposan a szakállad kifejezetten erre készült termékkel – vagy olyan samponnal, szappannal, amin a szakállápolás lehetősége is feltüntetésre került. Egy sima szappan vagy tusfürdő irritációt, korpát okozhat. A mosást vad törölközős dörzsölés helyett kövesse finom leitatás, áttörlés, majd jöhet a fésű. Mert bizony az igényes szakállat fésülni is kell, napi rendszerességgel! A kefélés vagy fésülés eredményeként nem gabalyodnak egymásba a szálak, rendezettebb lesz az összkép, a hatóanyagok (például a szakállolaj) jobban eloszlanak a szálakon, a helyi vérkeringés pedig javul, szebben, dúsabban, egészségesebben nő a szőr.

Nem mindenkinek való a szakáll!

Van, akinek a szőrtelen arc áll jól, vagy épp azt találja kényelmesnek. Ilyenkor a helyes borotválkozás segíthet a hosszú távú puhaság elérésében. A minőség elengedhetetlen, ha borotváról van szó. Jól, csak éles, jó minőségű pengével borotválkozhatunk, ám ne felejtsük el, hogy ehhez is kell valamit kenni az arcunkra. Borotvahabot az erős arcszőrzettel rendelkező, kevésbé érzékeny bőrű férfiaknak, míg borotválkozó gélt, a gyengébb szőrzetű, de érzékenyebb bőrű férfiaknak érdemes felkenni. A folyamatot mindig tiszta arcra közepes rétegben felvitt termékkel végezzük, a borotvát szőrnövekedési iránnyal szemben mozgassuk! Az eldobható borotva pengéje nem alkalmas többszöri „szőrözésre”, és az elhasználódott penge sérülésekhez vezethet – ezt mindenképp előzzük meg az időbeli cserével! Az elektromos borotva időt spórolhat és kényelmesebb is, de általában az azonnali eredmény kevésbé tökéletes. Mindennapi borotválkozáshoz viszont praktikus lehet!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...