2023.11.07. 08:35:00 5954 221

Férfiak, figyelem! Itt az ideje szakállat növeszteni!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Biztosan találkoztál már a No-Shave November és a Movember kifejezésekkel, amelyek lényege valójában nem is az arcszőrzet éltetése, hanem az, hogy a férfiak egészségtudatosságának fontosságára hívják fel a figyelmet. A világszintű akcióhoz csatlakozó férfiak novemberben bajuszt vagy szakállat növesztenek.

Szakállas férfi - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szakállas férfi

A férfi arcszőrzet divatja manapság már szinte ugyanolyan gyorsan változik, mint a hajviseletek trendje, bár novemberben évek óta nem ilyen célból sokasodik meg a bajuszt vagy szakállat viselő férfiak száma. Az arcszőrzet növesztése a férfiúi hiúságnál sokkalta magasztosabb okból történik: egymás lelki és a daganatos betegek anyagi támogatása.

A borotválkozás mentes hónap azonban nem a helyes arcápolási szokások kialakítását célozza meg, hanem egy ennél jóval összetettebb kampány. November hónapban a férfiak számára több olyan platform is nyílik, ahol kommunikáció indulhat a férfiak testi és nem mellesleg lelki egészségügyi kihívásairól, azok megelőzéséről és gyógyításáról. A Movember elnevezésű kampány egy ausztrál baráti társaság magánkezdeményezéséből nőtte ki magát - eredendően a férfiak depressziójára és a prosztatarákra szerették volna felhívni a társadalom figyelmét.

A No-Shave November non-profit szervezet is hasonló célkitűzéssel alakult meg; a rákos betegségek megelőzésére és az egészségügyi tudatosság terjesztésére fordítják az adományokból befolyt összeget. Azonban ez a novemberi akció nem csak a férfiakat szólítja meg, hanem a hölgyeket is: A testszőrzet megtartására azért buzdítják ezekben a hetekben az embereket, hogy kifejezzék támogatásukat azon páciensek felé, akik a daganatos betegségek kezelése során elvesztették a hajukat, a szemöldöküket és a szempillájukat. Továbbá arra kérik támogatóikat, hogy a szőrtelenítésre szánt havi összeggel segítsék a betegek támogatására.

A két szorosan összefüggő kezdeményezés ilyen gyors elterjedésében természetesen a közösségi média ereje is nagymértékben hozzájárult. Amennyiben az idén mi is csatlakoznánk az egészségmegőrzés fontosságának hirdetésében, vagy szeretnénk a környezetünkben élő férfiak figyelmét felkelteni a mentális egészségükkel történő törődésre, használhatunk ide vonatkozó hashtageket.

Forrás: no-shave.org, www.awarenessdays.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...