2020.01.07. 16:59:00 9802 366

Fény derült a születési mód és az érzelmi szorongás közötti összefüggésre
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Számos tanulmány hivatott vizsgálni az emberi lélek rejtelmeit, ezek közül sok pedig a nők érzelmi állapotát igyekszik tudományos alapon megközelíteni. A születés csodáját, jobban mondva annak körülményeit önmagában nézve is meghatározónak tartják egy gyermek személyiségének kapcsán, azonban az édesanya szemszögéből is elkezdték górcső alá venni a témát.

Síró újszülött - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Síró újszülött

A szóban forgó, Angliában lefolytatott tanulmány célja az volt, hogy feltáruljon a születési mód és az anyák alkalmazkodási képessége közötti összefüggés - a szülés után eltelt 3 hónapos összeszokási időszak után. Összességében elmondható, hogy azok az édesanyák bizonyultak a legbizonytalanabbnak, akik úgy érezték, hogy a szülés közben nincs, vagy minimális kontrolljuk van a történések felett.

Főként az előre nem tervezett császármetszés hagyott mély nyomot az édesanyákban, nekik ment a legnehezebben az új élethelyzethez történő alkalmazkodás. Ez pedig az anya és a csecsemő harmonikus kapcsolatának gátját is jelentheti, emiatt a szakemberek azt tanácsolják, hogy a szülés nehezen megélt aspektusainak megfelelő feldolgozásához igenis szükséges lenne segítséget kérni, illetve nyújtani.

Azoknál az anyáknál, akik többnyire rossz emlékként élik meg a szülési tapasztalataikat, nagyobb a szorongás kialakulásának a kockázata, s valamennyivel gyengébb szülői magatartás figyelhető meg náluk.

Az eredmények azonban nem konzisztensek!

Más tanulmányok fontos faktorként veszik figyelembe a gondozókkal fennálló kapcsolat minőségét és a döntéshozatalban való részvételt. Ezen kutatók úgy vélik, hogy az előbbi fontos változók az észlelt kontrollt nagyban befolyásolják. Továbbá megemlítendő az újszülött és az anya közvetlenül születés utáni pillanatainak fontossága:

A bőr bőrrel való érintkezése rendkívül pozitív hatással volt az átélt stresszre, és csökkentette az anyai szorongást, mindezek mellett elősegítette a szoptatást.

Kedves anyukák, nem szabad csalódottságot érezni, ha bármi okból kifolyólag császármetszésre volt szükség a szülés során! Ez nem a ti kudarcotok, hanem kisbabátok egészségét szolgálta! A tehetetlenség érzése megszűnt, az irányítás ismét a ti kezetekben van!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...