2019.12.31. 16:29:54 9864 271

Felmérés: A 28 napos ciklus csak a nők 13 %-nál igaz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Pont 28 napos havi ciklus? Felejtsd el! Ezt a meglepő címet adta cikkének a Healthline, amely a Digital MedicineTrusted Source-ban megjelent elemzésre hivatkozott. A University of London kutatói nem kevesebb mint 600 000 menstruációs ciklust elemeztek, amelyet több mint 120 000 névtelen személytől kaptak, akik egy alkalmazással a saját ciklusaikról adatok szolgáltattak az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Svédországban.

Menstruáció - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Menstruáció

Az adatokból, hogy a résztvevőknek csupán 65% -a esetében esett a menstruációs ciklus a 25. és 30. nap közé.

Pontosan 28 napra pedig alig 13 százalékuknál. Dr. Aimee Eyvazzadeh reproduktív endokrinológus szerint az egészséges menstruációs ciklusok nem csupán személyenként, hanem hónaponként is változtak. „Voltak olyan betegek, akik aggódva érkeztek hozzám menstruációs ciklusuk miatt, mert azt gondolták, hogy ciklusuk szabálytalan, amikor pedig valójában nem volt az. Teljesen normális, ha van egy 27 napos ciklus, amelyet egy 30 napos követ." – tette hozzá.

Ugyanezt a felesleges aggodalmat látta nap mint nap Dr. Kimberly Gecsi, a Clevelandi Egyetemi Kórház programigazgatója. „Azt hiszem, hogy a nőknek fontos megérteniük, hogy a változatos havi ciklus valójában normális. A nőknek nem szabad túl aggódniuk azért, hogy „tökéletesek” legyenek.”

A cikkben szerepel egy bizonyos Kim Arseneault esete, aki teherbe szeretett volna esni. Négy hónapig ez nem sikerült. „Úgy éreztem, hogy valami nincs rendben velem. Az ovuláció pontos követése után azonban kiderül, hogy a 28 napos ciklus mítosza volt a hibás. Azt hittem, hogy mindenkinek, beleértve magamat is, van egy pontosan 28 napos ciklusa és meglepődtem, hogy kiderült, hogy az enyém valóban 32 napos volt" – mondta.

Forrás: healthline.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!