2017.07.09. 10:58:36 10140 275

Felkészülni, vigyázz, kész, barnulás! – Így készítsd fel a bőrödet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hiába vagyunk túl már a forró évszak első hónapján, az igazi nyár valójában még csak most kezdődik! Sokan ebben a hónapban veszik ki a szabadságukat, és mennek néhány napra, szerencsésebbek néhány hétre valamilyen kisebb vagy nagyobb víz partjára. Ahogy lelkünket, úgy bőrünket sem árt felkészíteni a kiruccanásra!

Napozás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Napozás

Van, aki volt olyan szerencsés, hogy néhány alkalommal már eljutott valami „strandfélére”, de sokunknak a nyaralás lesz az első vízparti élménye az idén. És míg eddig a Nap sugarai elől elbújtunk az irodába, hűvös szobába, addig most maximálisan kihasználhatjuk annak jótékony hatásait. Persze, előtte nem árt felkészíteni a bőrünket sem a napfürdőzésre!

Így tegyél előtte!

Radír, radír, radír!

Mielőtt belevetnénk magunkat a napsugarakba, szánjunk időt egy alapos testradírozásra! Így eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket, bőrünk pedig simább, egyenletesebb lesz. Így pedig szebben is barnul majd!

Krémezd!

A strandolás előtti este, radírozás után mindenképpen kend be a bőröd vitaminokban gazdag testápolóval. A legjobb, ha a krémed aloe verát is tartalmaz. Bőröd is feltöltődik nedvességgel, vitaminokkal, és kevésbé lesz hajlamos a kiszáradásra. A szépen ápolt bőrön pedig nem csak szebben mutat a barnaság, hanem tovább is tart!

Jöjjön a védelem!

A napvédő használatának fontosságát nem is kell részleteznünk, de van néhány pont, amit nem árt betartani ezek felvitelekor.

  • A napozás megkezdése előtt fél órával vidd fel e fényvédőt!

  • Ne feledkezz meg folyamatosan „utánkenni” a krémet! Ám ez a folyamatos utánkenés nem jogosít fel arra, hogy tovább maradj a napon!

  • Fordíts nagyobb figyelmet a kiálló testrészek, mint fülek, orr, ajkak bekrémezésére!

  • Ne használj lejárt szavatossági idejű naptejet!

  • A már barnult bőrre is kenj fényvédőt! A barnaság nem véd a káros sugarak ellen!

  • Ha szedsz valamilyen gyógyszert, olvass vagy kérdezz utána, mehetsz-e napra annak szedése alatt!

Így cselekedj utána!

Csak a langyos!

Dobj egy zuhanyt napozás után, de semmiképpen se meleg, pláne ne forró vízben tedd azt! A finom, langyos vízsugarak megnyugtatják a napozástól megfáradt bőrödet, és tartósítják barnaságodat!

Ne ázz!

Szeretsz kádban pihenni, elmerülni a finom habokban? Hát, ne napozás utánra időzítsd ezt a kedves elfoglaltságot! Ha nem tudsz róla lemondani, mindenképpen gondoskodj róla, hogy valamilyen olajjal hidratáld utána bőrödet, hogy visszanyerje természetes „zsírosságát”!

Figyelj oda, mit eszel!

Nem csak bőröd külső ápolása a fontos egy kiadós napfürdőzés után, hanem jó, ha odafigyelsz arra is, mit eszel! Ha jól választasz, barnaságod még tartósabb lesz majd! A citrusfélék, az ananász, a friss zöldségek, gyümölcsök, a sárgabarack, a spenót, a brokkoli, a paradicsom, a halakban található réz, a kakaó és a különböző magok mind segítik a pigmentképződést és megőrzik barnaságod!

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...