2022.09.28. 17:25:00 7675 260

Felejtsd el a liftet! A lépcsőzés 10+1 egészségügyi előnye
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem szívleled a súlyzókat és a futás sem az erősséged? Vagy éppen hogy szeretsz futni, de csakis a szabadban, és a hideg beköszöntével szögre akasztod a futócipőt? Nem kell elkeseredni, nem csak az edzőtermi izzadás során lehet formában maradni!

Lépcsőzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lépcsőzés

Az egészséges test egészséges mozgások sorozatával is elérhetővé válhat! A séta és a kocogás mellett a lépcsőzés is hatékonyan növeli az izomtónust, illetve fejleszti az egyensúlyunkat is. Azt pedig nem szükséges mondanunk, hogy a liftről való lemondás a kalóriák hathatós elégetésével jár!

Lépcsőzni nem csupán azalatt az idő alatt érdemes, míg fel- és lejutunk az emeletekről. Tényleg érdemes sportruhát és megfelelő sportcipőt húzni ahhoz, hogy a lépcsőzést napi testmozgásként felfoghassuk. Azonban ízületi gyulladás esetében az ilyen jellegű tevékenységek előtt kezelőorvosunkkal történő konzultáció szükséges!

A lépcsőzés egészségre gyakorolt pozitív hatásai

 1. A combizmok erősítése
 2. A térdek erősödése
 3. A farizom tónusosságának elősegítése
 4. A vádli izmainak formázása
 5. A test egyensúlyának javulása
 6. A fizikai erő fejlesztése az izomkoordináció révén
 7. A szív egészségének támogatása
 8. A vérnyomás normalizálása
 9. Az artériák jobb keringése
 10. Mentális stabilitás a felszabaduló hormonok miatt
 11. Zsírégető kardiómozgás.
  +1. Női egészségvédő (vérnyomás, csontritkulás) főként a menopauza idejében.

Lépcsőzés közben figyelmet kell fordítanunk a helyes testtartásra: egyenes háttal végezzük a gyakorlatot, anélkül, hogy kissé előre dőlnénk. A lépcsőzést kezdjük normális sétatempóban, hogy a szervezetünknek legyen elég ideje bemelegedni, csak ezután növeljük a tempót, és csakis fokozatosan!

Forrás: www.womansera.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...