2022.09.28. 17:25:00 7489 260

Felejtsd el a liftet! A lépcsőzés 10+1 egészségügyi előnye
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem szívleled a súlyzókat és a futás sem az erősséged? Vagy éppen hogy szeretsz futni, de csakis a szabadban, és a hideg beköszöntével szögre akasztod a futócipőt? Nem kell elkeseredni, nem csak az edzőtermi izzadás során lehet formában maradni!

Lépcsőzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lépcsőzés

Az egészséges test egészséges mozgások sorozatával is elérhetővé válhat! A séta és a kocogás mellett a lépcsőzés is hatékonyan növeli az izomtónust, illetve fejleszti az egyensúlyunkat is. Azt pedig nem szükséges mondanunk, hogy a liftről való lemondás a kalóriák hathatós elégetésével jár!

Lépcsőzni nem csupán azalatt az idő alatt érdemes, míg fel- és lejutunk az emeletekről. Tényleg érdemes sportruhát és megfelelő sportcipőt húzni ahhoz, hogy a lépcsőzést napi testmozgásként felfoghassuk. Azonban ízületi gyulladás esetében az ilyen jellegű tevékenységek előtt kezelőorvosunkkal történő konzultáció szükséges!

A lépcsőzés egészségre gyakorolt pozitív hatásai

 1. A combizmok erősítése
 2. A térdek erősödése
 3. A farizom tónusosságának elősegítése
 4. A vádli izmainak formázása
 5. A test egyensúlyának javulása
 6. A fizikai erő fejlesztése az izomkoordináció révén
 7. A szív egészségének támogatása
 8. A vérnyomás normalizálása
 9. Az artériák jobb keringése
 10. Mentális stabilitás a felszabaduló hormonok miatt
 11. Zsírégető kardiómozgás.
  +1. Női egészségvédő (vérnyomás, csontritkulás) főként a menopauza idejében.

Lépcsőzés közben figyelmet kell fordítanunk a helyes testtartásra: egyenes háttal végezzük a gyakorlatot, anélkül, hogy kissé előre dőlnénk. A lépcsőzést kezdjük normális sétatempóban, hogy a szervezetünknek legyen elég ideje bemelegedni, csak ezután növeljük a tempót, és csakis fokozatosan!

Forrás: www.womansera.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ha bekopogtat a bosszantó nátha

A nátha az egyik leggyakoribb légúti megbetegedés, és szinte minden ember megküzd vele, akár évente többször is. A hideg időjárás, a vírusok és a közösségi élet mind hozzájárulnak a kialakulásához. A tünetek enyhítése érdekében számos otthoni tippet alkalmazhatsz. A természetes módszerek segíthetnek a gyógyulási folyamat felgyorsításában. Azonban ne feledjük, ha a náthaszerű tünetek hosszú ideig tartanak, vagy tartós köhögés, nehézlégzés, magas láz jelentkezik, fontos orvosi segítséget kérni.

Krémes, selymes gyömbéres-répás leves

A sárgarépával már kisgyermekkorban számtalanszor találkozunk, hiszen ki ne ismerné a répa, retek és mogyoró hármasát sűrűn idéző mondókát. Vagy a nagypapa kacsintós történetét, mely arról szól, hogy annak idején úgy tanult meg ilyen remekül fütyülni, mert rengeteg répát elrágicsált. Ám, ha nem is vál(t)unk legendás füttyművészekké, mint amilyenné Hacki Tamás lett, érdemes figyelembe vennünk a sárgarépa számtalan, egészségünkre gyakorolt pozitív hatását.

Az ismeretlen, könnyen emészthető mángold

Az egészséges táplálkozással való ismerkedés során gyakran fedezünk fel olyan zöldségeket, amelyekről még nem hallottunk, viszont tápértékükkel kitűnnek a tömegből. Az egyik ilyen kulináris kincs, amely a táplálkozástudatos egyének és gasztronómiai kalandorok figyelmét egyaránt felkelti, a mangold.