2020.11.07. 16:44:09 9395 207

Fejbőrviszketés? Okok és megoldások!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fejbőr viszketése kellemetlen érzés, ráadásul a folytonos vakargatás sem épp mutatós tevékenység. Mi állhat a hátterében és mi a megoldás, hogy ne kínozzon többé ez a gond?

Fejbőrviszketés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fejbőrviszketés

A fejviszketésnek többféle oka lehet, elsőként figyeljük meg azt, hogy mikor jelentkezik a kellemetlen tünet. Hogyha hajmosásoktól függetlenül, bármikor előfordul zavaró irritáció, az lehet gombás fertőzéstől, pikkelysömörtől, fejtetűtől, de akár bőrszárazságtól is.

A gombás fertőzéssel és pikkelysömörrel érdemes orvoshoz fordulnunk, ezekben az esetekben a házi praktikák bevetése előtt is jól jön egy pontos diagnózis. A fejtetű a serkék jelenlétéből könnyedén kiszűrhető, és ha megbizonyosodtunk arról, hogy ez áll a viszketésünk hátterében, a patikában találunk rá hatékony megoldást.

Amikor hajmosás után irritált a fejbőr

Arról szinte mindig a sampon, hajbalzsam, hajpakolás, tehát az alkalmazott kozmetikum összetétele tehet. Az összetevők okozhatnak allergiás tüneteket, szokatlan bőrszárazságot - ezáltal irritációval, viszketéssel járnak. Legtöbbször a termékekben felelhető Sodium Lauryl Sulphate a ludas, ami ugyan egy olcsó és hatékony habzóanyag, jó zsíroldó képességekkel, ám hajlamos a pórusokat eltömíteni és a bőrben, hajban vízhiányt okozni. Igyekezz tehát olyan terméket választani, amin sem a teljes név, sem az SLS rövidítés nem szerepel az összetevők felsorolásában.

Túlmosás is okozhatja a fejbőr viszketését!

Ha kettőnél többször alkalmazol sampont egy hajmosás alatt, azzal nem teszel jót. A két kör sampon is csak kifejezetten erős szennyezettség során lehet szükséges és nem érdemes túlzásba vinni a mennyiséget sem. De okozhat fejbőr viszketést az is, ha túl meleg vizet használunk vagy túl erősen dörzsöljük a bőrünket, mechanikai irritációt okozva.

Hogy végre elmúljon a viszketés…

Válassz szulfátmentes hajkozmetikumokat, sőt, az egyre népszerűbb organikus összetételű és vegán termékekkel sem lőhetsz mellé. Ne várd, hogy akkora habpartiban lesz részed, mint a korábbi samponokkal, hiszen pont a habzó és habzássegítő anyagokat hagyják ki belőle, de megnyugodhatsz, a tisztító hatásuk nem marad el. A megfelelő hajápolók kiválasztása mellett figyelj a vízhőmérsékletre, használj hetente egy alkalommal argánolajos hajpakolást mosás előtt és a hajmosás végén öblítsd le hajkoronád almaecettel.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

SEMMELWEIS EGYETEM: A KÓROS SOVÁNYSÁG TOVÁBBRA IS ELVÁRÁS A DIVATSZAKMÁBAN

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. „plusz méretes”, azaz „test pozitív” divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.

Fel a kalappal! Elegáns védelem a fejnek

Érdekes, hogy egészen a XVII. század beköszöntéig egyetlen úri hölgy sem viselt kalapot. Viseltek azonban a cselédasszonyok, az alsóbb rétegekhez tartozó fiatal lányok, majd a későbbiek folyamán a városi polgárság hölgyei is. Ezután már nem kellett sok ahhoz, hogy a pompás kalapok belopják magukat a nők budoárjaiba, így előszeretettel viselték azokat séták, cukrászdázás, díszes vacsorák, vendéglők, teadélutánok idején, vagy éppen udvarlók fogadásakor. Nem csoda hogy a fejfedő-eleganciának ma is sokan hódolnak.

A hátfájás legfőbb kiváltó okai és természetes kezelési lehetőségei

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2020-ban a deréktáji fájdalomban érintett emberek száma 619 millió körüli volt. Ez a megdöbbentő szám azonban a becslések szerint 2050-re akár 840 millióra is emelkedhet. A hát- és derékfájdalom a legkevésbé sem korlátozódik az idősebb korosztályra, hiszen szinte minden életkorban megtapasztalható. Ez a fájdalomtípus megnehezíti a mozgást, hatással van az életminőségre, valamint a mentális jóllétre egyaránt.