2018.03.02. 12:09:18 13245 430

Fedezd fel a színes burgonyákat, amik nem „édesek”!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tudtad, hogy a burgonya európai térhódítása XVI. Lajos francia király gyógyszerészének köszönhető? Az ördög eledelének tartott növényt, a hibás elfogyasztás miatt sokáig nem termesztették. Ugyanis sokan tudatlanságból a mérgező leveleket és termést fogyasztották a gumók helyett!

Színes burgonyák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Színes burgonyák

Sőt, a burgonya őshazáiban - Peru és Chile - számtalan színvariációban létezett, de az európaiak akkori kényes ízlésének valamiért csak a fehér húsú felelt meg.

A nagy mennyiségben növényi színezőanyagot tartalmazó fajták igazán izgalmassá tehetik ételeinket, a színes ételek növelik az étvágyat, további nem elhanyagolandó érv mellettük, hogy a gyerekek is szívesebben eszik meg ezeket. Az édesburgonyához hasonló színekben pompáznak. Ráadásul a burgonyagyökér az egészséges ételek közé tartozik, amennyiben nem a bő olajban sült fogást választjuk.

Egy kis utánajárással te is beszerezhetsz az itthon különlegességnek számító színűekből:

  • Svájci kék burgonya - A típusú, azaz salátának való; több országban chips is készül belőle.
  • Perui lila burgonya - B típusú, tehát főzni való
  • Svéd kék burgonya – C típusú, sütéshez való
  • Skót felföldi vörös –burgonyapürének ajánlott

Az ezekben található természetes antioxidánsok, az antocianinok a konyhai feldolgozás hatására kevésbé bomlanak le, így a szervezetbe jutva hatékonyan előzik meg a különböző szív- és érrendszeri megbetegedéseket. A színes burgonyák a tapasztalatok alapján könnyebben megfőnek, ill. előbb meg is sülnek, mint a hagyományosan felhasznált fajták.

Érdekesség:

Hazánkba kerülve először földi alma vagy földi körte néven vált ismertté, és fokozatosan vált csak alapélelmiszerünké.

Forrás: origo.hu/tafelspicc/alapanyag/20121029-burgony-krumpli-alapanyag.html

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...