2017.07.14. 15:00:15 9706 234

Fedezd fel a mobilodban rejlő személyi edzőt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Számtalanszor nekiálltál már diétázni, de a kalória számlálása túl macerás? Rászánnád magadat az edzésre, de nincs, aki elkezdené veled? Még a rendszeres vízivás is nehézségekbe ütközik az esetedben? Nincs ok pánikra, kapd elő a táskádban lapuló okostelefonodat és nevezd ki a saját személyi edződdé! Ehhez csupán az alábbi(akhoz hasonló) applikációkat kell letöltened.

Mobil applikáció, sport - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mobil applikáció, sport

1. lépés – Hidratálás a HYDRO COACH alkalmazással

Az egyéni folyadékigényed kiszámolása fő jellemzőid beállítása alapján történik, ezután csak meg kell adnod, hány ml-es a kedvenc poharad és érkeznek is a figyelmeztetések, hogy ne felejts el (vizet) inni. Statisztikák segítségével tudod nyomon követni, hogy a napi folyadékigényednek megfelelő vízmennyiség biztosan bevitelre került-e. Másik hasonlóan jó, kicsivel többet tudó app a Water Your Body.

2. lépés – Kalóriaszámlálás a CALORIE COUNTER (MyFitnessPal) segítségével

Döntsd el, mennyit szeretnél fogyni, add meg eddigi átlagos kalória beviteledet, majd hagyd, hogy az applikáció megtervezze neked az új, napi irányadó kalória beviteledet a naponta felhasznált kalória felhasználás tekintetbe vételével. Vonalkódleolvasó funkciójával nagyban megkönnyíti az elfogyasztott ételekhez köthető adatok rögzítését. A gyakran használt recepteket érdemes elmenteni rá, hogy utána egyszerűbb legyen kiszámolnod az adott főtt étel kalóriatartalmát. Ez az app ezeken túl mindenféle makrót és tápanyagot számlál.

3. lépés – Kezdj edzeni az ENDOMONDO-val

Legyen szó akár futásról, túrázásról/gyaloglásról, kerékpározásról vagy éppen kajakozásról, ebben az alkalmazásban bármelyik mozgásformánál könnyen kiszámolható a megtett távolság és az elégetett kalória. Ha szeretnél lájkokkal motiválódni, akkor a facebook-ra is posztolható az elért eredményed. Azonban a legjobb benne mégis az, hogy az előzőleg ajánlott kalóriaszámláló applikációval és Bluetooth szívritmusfigyelővel teljes mértékben szinkronizálható. Tapasztald ki és fedezd fel számos más, hasznos funkcióját a használata során!

4. lépés – Légy kitartó!

Ezt az alkalmazást magadban kell elindítanod, és az elért eredmények visszanaplózásával meg kell tartanod lelkesedésedet. Tarts ki, és légy egészséges.

Amennyiben valamelyik fenti applikáció nem teljesen nyerte el tetszésedet, kis keresgélés után megtalálhatod a hozzád leginkább passzolót, csak ne add fel a céljaidat!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.