2018.02.07. 10:23:49 10263 332

Fantasztikus volt a világ legnagyobb teljesítményű rakétájának startja!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bár két és negyed óra csúszással, de kedden - magyar idő szerint este háromnegyed 10-kor - sikeresen fellőtték az űrbe a Falcon Heavy-t a floridai Kennedy Space Centerben. A rakéta hihetetlen tömegű, üzemanyaggal együtt 1400 tonnát nyomó szerkezete a későbbiekben űrturistákat szeretne majd eljuttatni a Holdig, de végcélja a Mars lesz.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a teszt sikeres volt, a kilövést nézők milliói követték szerte a világban, és jelenleg is lehet élőben követni a rakéta újtát.

A 3 darab Falcon-9-es rakétából álló Falcon Heavy rakterébe most Elon Musknak, a projekt egyik vezetőjének Tesla Roadster autója utazik egy Scafanderes bábuval, így egészen speciális látványt nyújt, olyan mintha egy piros autóval repkednének a Föld körül. (Már most gondoltak az emberek szórakoztatására, elvégre ez egy kereskedelmi űrprojekt lesz, sőt turisztikai.)

A 2002-ben alapított SpaceX nem titkolt célja, hogy forradalmasítsa az űrtechnológiát, és embereket jutasson az űrbe, más bolygókon élni. Elnézve a Falcon Heavy sikerét - amire egyébként Elon Musk is csak 50% esélyt adott -, jó úton járnak..., már most történelmet írtak.

A Falcon Heavy teszt indítása

Élő közvetítések itt

Forrás: spacex.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

Ajánlataink