2016.06.30. 17:36:42 10100 217

Fanatikusak a Trónok harca rajongók? Nem hinném! – 4 indok, hogy Te is nézd!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lehet, hogy még Te magad egy részt sem láttál, és pontosan azt sem tudod, hogy mi fán terem ez a sorozat, de az egészen biztos, hogy találkoztál már a címével, vagy legalább egy-két mémmel, hitetlenkedő hozzászólással vagy hírrel az interneten. Ez azért van, mert az utóbbi évek legjobb fantasy sorozata fanatikus rajongó táborral rendelkezik. Mindjárt meg is tudod, hogy miért…

Trónok harca - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Trónok harca

Kezdjük ott, hogy jómagam a férjemmel és a barátikörömmel, valamint a testvéremmel együtt a rajongói tábort erősítjük, így lehet, hogy alapvetően elfogult vagyok a sorozattal kapcsolatban. Azonban azt is meg tudom indokolni, hogy akik nem szeretik, azok miért nem szeretik: sok benne a véres és az erotikus, meztelenkedő jelenet. Szóval, ha ellenedre vannak ezek, akkor lehet, hogy nem neked való a sorozat. Illetve megkísérlem, hogy mégis… Még pedig azért, mert a történet annyira szövevényes, lebilincselő, izgalmas és magával ragadó, hogy ezeket a kevésbé „tetszetős” jeleneteket, hipp-hopp, megszokja az ember, és egy idő után fel sem tűnnek. Legalábbis velem így volt…, mivel alapvetően én sem rajongok az erőszakért. No, de térjünk vissza arra, hogy miért van annyi nézője és istenítője?

1. A sztori

A történetről egy dolgot kell tudni: nagyon fordulatos és izgalmas! Több család harcáról szól a vágyott Vastrónért, akiknek közben nem várt ellenségekkel is meg kell küzdeniük, nem is sejtve, hogy egy olyan fenyegetés vár csendesen a háttérben, amire nem lehet felkészülni, ami sokkal nagyobb mindannyiuknál. Ők azonban ahelyett, hogy összefognának, egymással csatároznak, míg az ellenség ereje nő, és napról-napra közeledik. Persze a történet olyan sok szálon fut, hogy képtelenség lenne megnyerően összefoglalni, de higgyétek el, ebben a sorozatban a sztori nagyon ütős.

2. A karakterek, a szereplők

Amikor valaki nézni kezdi a Trónok Harca c. sorozatot, egy dolgot mondanak neki: ne nagyon szeressen meg egy főszereplőt sem, mert hullanak, mint a legyek. A legváratlanabb pillanatban. Ugyanakkor el kell mondani, hogy nagyon szerethetők a karakterek, tehát nehéz ehhez a tanácshoz tartani magunkat. Egy sorozat részeit sem fejeztem be annyiszor tátott szájjal, mint a Trónok harca egyes epizódjait és évadzáróit. A tátott száj után pedig következett a sokk: „Ne, ne, ne!”, meg „Hű…”, és „Ezt meg hogy?”. Szóval van ámulni való a sorozatban bőven. De visszatérve a szereplőkre: van, akiért a kezdetektől rajongunk, és van, aki olyan jellemfejlődésen megy keresztül a részek alatt, ahogy egyre több helyzetben megismerhetjük, és szoríthatunk neki, hogy azért nő a szívünkhöz. Spoiler nélkül nehéz lenne többet elárulni, meg kell nézni. :)

3. A rajongótábor

A hat évad alatt olyan fantasztikus rajongótábora lett a sorozatnak, akik egy nagyon erős virtuális közösséget alkotnak. Teóriák születnek a lehetséges végkimenetelről, egy-egy karakter sorsáról, vagy éppen múltjáról és kilétéről, vicces képekkel árasztják el az egész internetet, amit persze igazán csak a Trónok harca nézői érhetnek. Szóval igazi kis közösség formálódott, amihez jó tartozni.

4. Egy-két tény a sorozatról

A Trónok Harca sorozatot az HBO megbízásából készítették, és 2011-ben kezdték vetíteni a csatornán. A tévéműsor George R.R. Martin könyvei alapján készült. Érdekesség, hogy a hatodik évad már eltért a könyvtől, mivel az író nem készült el azzal, így a sorozat és a könyv elválnak egymástól. Várhatóan jövőre lezárják a TV-sorozatot, így a hetedik évad lesz az utolsó. Peter Dinklage (Tyrion Lannister) zsebelte be eddig a legtöbb díjat a sorozat kapcsán, Emmy-díjakat és Golden Globe-ot is kapott. Maga a film is rengeteg elismerést zsebelt be, és folyamatosan nézettségi illetve letöltési rekordokat döntöget.

A következő évad 2017 áprilisában jön, addig van időd, hogy felzárkózz!

Végezetül egy-egy kedvcsináló az első és az utolsó évadhoz:

Írta: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?

Mióta ünnepeljük a születésnapokat?

A modern társadalomban teljesen szokványos személyes ünneppé lett születésnapokat a történelem előtti civilizációkban kizárólag a kiváltságosok tarthatták meg. A születésnapi rituálék ugyanis csak az uralkodók és nemesek számára fenntartott eseményekként voltak számon tartva. Eredetileg leginkább az élet körforgására emlékeztető jelentését tartották számon. Több kultúrában pedig a közösség összetartozásának szimbólumaként szerepelt, amikor az egyén – mint a csoport fontos tagja – érdemeit, közösségben betöltött szerepét ugyancsak értékelték. Ezek a visszajelzések idővel a családi és szociális ceremóniák szerves részévé váltak, amikor az ünnepelt pozitív visszajelzéseket kaphatott magáról.

Nagy egymásra találások a filmvásznon! – 4+1 film a romantika jegyében

Hol van már a bohókás április elseje, a kikelet, a mindig vidám húsvéti nyuszi? Elmúltak, elteltek, a tapsifüles pedig elugrált, hogy legyen ideje felkészülni a következő évre. Nekünk pedig maradt a tavasz, a virágillat, a madárcsicsergés, a pillangók a gyomrunkban és persze, a romantikus filmek.