2020.08.30. 17:23:24 12092 336

Ezt ne csináld, ha macskád van!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Csodálatos állatok a cicák, aki egyszer „bemacskásodik”, feltehetően mindig is kicsit macskatulajdonos marad. Bár egy ember-macska kapcsolatban nem mindig egyértelmű, hogy ki birtokol kit… Mindenesetre, van pár dolog, amit semmiképp ne kövess el, ha együtt élsz egy macskával!

Trikolor macska - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Trikolor macska

Annak idején a macskatartás egyszerűen arról szólt, hogy volt egy (nyolc-tizenhat) cirmos a ház körül, aki összeszedte az egereket, olykor belelopott az aludttejbe és rendszeresen felhúzta a hűséges házőrzőt. Manapság ennél gondosabb egy macskatartó, mégis követhet el olyan hibákat, amiről nem is gondolná, hogy problémás lehet. Például…

Csukott ajtók

Egy cica sem szeret Schrödinger macskája lenni, talán ezért is ragaszkodnak ahhoz, hogy az ajtók nyitva legyenek. Ha zárt ajtók mögött fürödnél vagy végeznéd egyéb dolgodat, nem gyötrő hiányod okán kaparják őrült nyávogás közepette az ajtót. A területüket jöttek felülvizsgálni.

Büntetés

Ha a cica a szokásostól eltérően, nem az alomba végzik a dolgát, annak valamiféle stressz, szokatlan helyzet az oka. Környezetváltozás, új személy érkezése vagy bármi, ami kizökkenthette őt. Találjuk meg az okot, hagyjuk a cicát megnyugodni. A büntiből nem, hogy nem tanul, de tovább növeljük az feszültséget kis barátunkban.

A közös lónak túrós a háta…

Szóval semmiképp ne vegyél közös lovat a macskáidnak. Komolyra fordítva a szót, ezek a fura kis lények szeretnek birtokolni, így a közös alom vagy tálka könnyen veszekedés tárgyává válhat.

A zsákmány, az zsákmány

A cicákban meglehetősen erősen él a vadászösztön, még ha elsőre nem is mindig tűnik úgy. Játékból is főként az izgatja őket, amit le lehet vadászni. Tehát, ha cicmákodnál kisebb méretű állatkát is tartasz, légy mindig résen. Mert bár lehetnek haverok a papagájoddal, futóegereddel, hörcsögöddel, egy óvatlan pillanatban könnyen vége lehet a jó viszonynak egy ebéd keretében.

El a mancsokkal a manikűrtől!

A kutyusokkal ellentétben a cicus körmét egyáltalán nem kell, sőt nem szabad vágni! Ha eltávolítod a körmeit, nem fog tudni többé ugrani, rendesen mászni, ami a testi épségébe kerülhet. Ezen kívül pedig, a járás is fájdalmas lesz neki.

Szellőztetés, csak felügyelet mellett

A bukóra nyitva hagyott ablak a biztonság illúzióját kelti, ám igen veszélyes a cicókra nézve. Selymes kis barátaink szabadulóművész ügyességével jutnak át a résre nyitott ablakon, az ezt követő események viszont nem kecsegtetnek sok jóval. Hacsak nem tud a macskád stabilan repülni, ne hagyd bukóra sem nyitva az ablakod.

Fésülj, ne vágj! A cicádat a bundája védi hőtől, naptól, hidegtől, ezért, ha megszabadítod a szőrkabáttól, komoly problémákat okozhatsz neki. Ha csomósodik a szőre, fésülgesd gyakrabban, de az ollót hagyd meg a kétlábúaknak!

A pici tál, nem cicatál!

Bár a fogyasztásuk nem indokolna egy icipici tálkánál nagyobbat, az evési szokásaik más igényeket támasztanak. A cica úgy szeret enni, hogy ne kelljen fejét mélyre dugnia és táplálkozás közben a bajuszkához se érjen semmi. A tökéletes komfort érzethez tehát széles, alacsony falú edénybe tálalj. Ellenkező esetben valószínűleg kiszedi majd a tál mellé, vagy akár máshová viszi megenni a finom falatokat.

Túlhevülés ellen

A macskák szeretnek meleg helyeken pihengetni, a radiátor szinte mindegyiküknek kedvenc fekvőhelye. Rövidszőrű vagy kopasz cicusnál azonban ez a belsőszervek túlmelegedéséhez vezethet. Főként, ha egy kis túlsúly is közrejátszik. Takard le a fűtőtestet egy puha pléddel, hogy megvédd a cicát a hő okozta gondoktól!

Forrás: kuffer.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Idén ezeket a filmeket várják a legtöbben

Jelen társadalmunkban a filmek jelentős szerepet játszanak az emberek életében, ugyanis formálják a kulturális viselkedéseket, ugyanakkor tükröt állítanak elénk az aktuális jelenségekről. Ilyen megközelítésben tehát nyilvánvaló, hogy a filmes alkotások mára már jóval túlnyújtóztak szórakoztató szerepkörükön, hiszen befolyással vannak a véleményalkotásra, a világlátásra, információt továbbítanak, kulturális értékeket képviselnek, tanítanak, átértékelésekre ösztönöznek. Lássuk, hogy az év hátralévő részében milyen új filmek örvendeztetik meg a rajongókat.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?