2015.11.28. 18:59:53 42457 245

Ezt mondják a férfiak, ha a testükkel beszélnek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A férfiak fejébe látni, kitalálni, mire gondolnak, ráadásul velünk, nőkkel kapcsolatban…? Hát, nehéz, már-már lehetetlen feladat. Mert nem szeretnek beszélni az érzéseikről, gyengének, sebezhetőnek látszódni… á, az túl férfiatlan! De akarva-akaratlanul elárulnak magukról ezt-azt.

Beszédes testtartás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Beszédes testtartás

Mert a test sosem hazudik. Egy gesztus, egy mozdulat sok mindent elárul még róluk, a teremtés koronáiról is.

No, de lássuk, mi rejlik az apró biccentések, oldalra fordulások mögött.

Ha a pasi…

… a vállait előre húzza

Ez annyit jelent, hogy Te, gyenge, törékeny nő, nyugodtan támaszkodhatsz rá és ő itt van, ha szükséged van egy erős, széles férfivállra. Ám ha a férfi a válla fölött beszél (el) Veled, akkor a célja csupán annyi, hogy a figyelmedet, vágyadat a saját teste felé irányítsa.

… mindig Téged akarna utánozni, amikor Veled van

Flörtkutatók szerint ez annyit jelent, hogy a férfi bizony szimpátiát érez irántad, és teljes az összhang köztetek. Ezt hívják kaméleon-effektusnak.

…feléd fordítja a felsőtestét, vagy teljesen feléd fordul

Kevés dolog árul el annyit az érzésekről, mint a felsőtest iránya, tartása. Mert az mindegy is, hogy épp merre néz, ha a mellkasa, felsőteste feléd mutat közben, akkor nyert ügyed van, mert a férfi nagyon vonzónak talál. Az, hogy feléd fordul folyamatosan, annyit tesz, hogy keresi a közelséged.

… állandóan a hajába túr

No, ez elég „állatias” viselkedés.:-) A férfi ilyenkor igazgatja, csinosítja a haját, hiszen tetszeni szeretne Neked. Figyeld meg a madarakat: ők is „tupírozzák” a tollaikat, ha meg akarják hódítani vágyaik „szárnyaló” tárgyát. Ám ha az „önfodrászkodás” után is megtartja a távolságot, akkor inkább hátrálj Te is.

… a kezét az arca mellé teszi

Ha a teremtés koronája megérinti saját arcát, az annyit tesz: tetszel neki és jólesne, ha Te is megérintenéd. Ám ha kezét idegesen „rángatja” időnként az arcához, fejéhez, akkor valami rosszban sántikál, valószínűleg valamiben kamuzik.

… összezárja, illetve összeszorítja ajkait

Ez általában nem jelent feltétlenül rosszat, csupán annyit, hogy a pasi még kicsit bizonytalan, ha úgy tetszik, még időt kér Tőled. Ám légy óvatos, ha rögtön egy befejezett mondat után harap a szájába, az megint annak a jele lehet, hogy valamivel kapcsolatban nem mondott igazat.

… pupillái kitágulnak, ha Rád figyel

Ez annyit tesz, hogy a fiú bizony érdeklődik irántad. Tanulmányok szerint, ha az embert öröm éri, ám ezt nem szeretné jelezni, pupillái akkor is elárulják, hiszen kitágulnak. Például ha a játékos jó lapot kap pókerben. Azért figyelj a fényviszonyokra, lehet, egyszerűen csak úgy ülsz, állsz, hogy a hirtelen világosból kissé sötétebb pontra néz. A pupillák viselkedését ugyanis nagyban befolyásolják a fények.

…a két kezét a combjai közé szorítja

Meglehet, valami fontosat akar mondani a fiatalember. Kevésbé drámai ok, hogy csak rejtegetni akar előled valamit.

…lábujjai folyamatosan összeérnek

Előfordulhat, hogy valamiért ideges, feszült a drága. Ha ehhez még az is társul, hogy túl sokszor pillant oldalra, vagy az ajtó felé, akkor nagyon szívesen elhagyná már a termet/szobát/irodát.

… karjait a feje mögött összekulcsolja

Nagy valószínűséggel hatással szeretne lenni Rád, befolyásolni akar. Ha csak az egyik karját teszi hátra, akár azt is jelentheti: itt valami nem stimmel.

… kezével folyamatosan az orrához nyúl

Hát, az erősebbik nem e jeles képviselője nem érzi magát túl jól a bőrében, egy kicsit bizonytalan.

… fejét oldalra biccenti, ha Rád néz

Ilyenkor bizony vonzódik hozzád, és több mint valószínű, hogy a szexre gondol – méghozzá Veled.;-) Megeshet, nem csak a szex, ami eszébe jut ilyenkor, hanem a bizalmába is fogadna – beszélgetne (is) Veled. Ha túl gyakran pislog, az nyugtalanságról, bizonytalanságról árulkodhat. Ha sűrűn „félrekacsint” a beszélgetés alatt, az nem túl jó jel, mivel ilyenkor nem túl érdeklődő. Ha csak kevéske az oldalra pillantás, az inkább azt jelenti, hogy a fiúban sok a kétség.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Nagy egymásra találások a filmvásznon! – 4+1 film a romantika jegyében

Hol van már a bohókás április elseje, a kikelet, a mindig vidám húsvéti nyuszi? Elmúltak, elteltek, a tapsifüles pedig elugrált, hogy legyen ideje felkészülni a következő évre. Nekünk pedig maradt a tavasz, a virágillat, a madárcsicsergés, a pillangók a gyomrunkban és persze, a romantikus filmek.

A pszichológushoz járással kapcsolatos mítoszok, gyakori tévhitek

“Pszichológushoz járni badarság. Ez csak egy újabb külföldről beszivárgott hóbort. Talán csak nem vagy őrült? Vannak, akiknek minden ostobaságra jut idejük. Fölösleges pénzkidobás. Hogy mik vannak…” Ilyen és ehhez hasonló vélekedések egész garmadájával találhatjuk szembe magunkat, ha a pszichológushoz járás kérdéséről esik szó. De vajon mi felel meg a valóságnak?

Van a produktivitásnak sötét oldala?

Ha a Google keresősávjába bepötyögjük az angol „obsession with”, magyarul: a megszállottság kifejezést, akkor az első automatikus kiegészítés nem más lesz, mint a „productivity”, azaz a termelékenység. Amennyiben magyarul írjuk be a „produktivitás” szót a sávba, úgy az első javasolt kiegészítés a „növelése” lesz. Tehát az angol példa nem sokban tér el a magyar változattól, melyből arra lehet következtetni, hogy a termelékenység-fokozás igénye szinte mindenhol ugyanolyan mértékű. Önmagában a „megszállottság” kifejezés sem a feddhetetlenségéről híres, hanem egy rögeszmeként is emlegetett szorongásos pszichológiai zavarként van számon tartva, mely az esetek többségében negatív hatást gyakorol az ebben érintettek életére.