2015.12.16. 15:08:29 11653 264

Ezért vedd le gyermekedről a téli kabátot az autóban!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valószínűleg Te is rajta hagyod a gyermeken a téli kabátot az autóban, amikor beülteted az ülésbe, ezzel azonban veszélynek teszed ki őt, anélkül, hogy tudnál róla. Egy videóval demonstrálni fogjuk, hogy hogyan. Nézd meg Te is, hiszen az ünnepek alatt többen lesznek az utakon a szokásosnál!

Gyerekülés, télikabát - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekülés, télikabát

A manapság divatos pufi dzsekik melegek ugyan, de nem teszik lehetővé, hogy a gyermekülés biztonsági övét elég szorosra húzd, és a szakértők egyetértenek abban, hogy ezzel nagyobb veszélynek tehetjük ki a legkisebbeket. Egy hatalmas hiba, amit valószínűleg sok szülő elkövet anélkül, hogy tisztában lenne a veszélyekkel.

Amikor pufi dzsekivel együtt csatolod be az ülésbe a gyereket, a hevederek valószínűleg sokkal lazábbak, mint kellene, és a kabát egy hatalmas hézagot jelent a biztonsági övek és a gyerek teste között. Ilyenkor úgy látjuk és úgy is érezhetjük, hogy elég szoros a heveder, de az alábbi videó demonstrálni fogja, hogy sajnos ez nem így van.

Ha netalántán baleset lenne, a kabátban található töltet összetömörödne, így a test többet mozoghat az ülésben, mint kellene, és akár ki is repülhet belőle. A The Today Show-ban végeztek egy töréstesztet egy télikabátba öltöztetett bábuval, és az eredmények sokkolóak. Ennek kapcsán egy szakértőt is meghallgattak, mi a helyes eljárás.

Egy magasított gyermekülés, amely a gyermek korának és testalkatának is megfelel, valóban minimálisra csökkentheti a sérülés esélyét, de csak akkor, ha elég feszesen tartanak a csatok. Az ilyen kabátok azonban megakadályozzák a biztonságos utazást, így jobb, ha levesszük a gyermekről ezt, mielőtt beültetnénk a kocsiba, és inkább egy takarítóval tartjuk melegen, vagy a saját kabátjával takarjuk le – javasolják a szakértők. A statisztikák szerint a középső ülés a legbiztonságosabb hely az autóban, így lehetőség szerint ide helyezzük el az ülést, és győződjünk meg róla, hogy az előírásoknak megfelelően használjuk.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...