2015.09.29. 11:16:56 7585 234

Ezeket ne vedd meg újonnan a gyereknek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van, amiből nincs értelme az újra beruházni, mert a gyerek kinövi, elhagyja és összetöri. Ilyenkor ne habozz, inkább nézz körül a „használt piacon” vagy használd az internetet! Ha ügyes vagy rengeteg pénzt megspórolhatsz! Öt dolog, amiből jó a használt is!

Gyerekruhák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekruhák

Baba- és gyerekruhák, cipők

A babák olyan gyorsan nőnek, hogy igazából nincs idejük tönkretenni a ruháikat, és valljuk be, túlságosan nem is veszik igénybe azokat. :) Éppen ezért nem érdemes vadi új babaruhákat vásárolni, hiszen 1-2 hónap múlva már úgyis kinövi őket. Ha szerencséd van, akkor a családból örökölsz, de nyugodtan nézelődj a használt ruha boltokban és az interneten, mert semmi kivetni való nincs benne. Úgyis kimosod és kivasalod a holmikat, ezzel kellőképpen fertőtleníted őket, és már használhatóak is. Rengeteg pénzt megspórolhatsz így, hiszen az új babaruhák kimondottan drágák.

A kis cipőkkel ugyanez a helyzet, amíg nem kezd el járni tanulni a gyerek, gyakorlatilag csak a dísz a lábukon, nyugodtan vehetsz használtat!

A bölcsődés, óvodás és kisiskolás gyermeked számára is érdemes a használt ruha kereskedésekben körülnézni!

Mobiltelefon

Egyre korábban kapnak mobiltelefont a gyerekek, van, akinek tényleg szüksége lehet rá (városi iskolákban, távolabb a család otthonától; gyakori különórák miatt stb.), ám, van aki csak azért kap, mert az osztályban már mindenkinek van, és milyen dolog, hogy pont neki nincs... Mindannyian tudjuk, hogy milyenek a gyerekek. A szülő pedig enged a nyomásnak, ez csak természetes. Viszont ne fuss bele abba a hibába, hogy egy menő új telefont veszel a gyereknek! Hiszen ők nem tudnak még úgy vigyázni a holmijaikra, gyakran elveszítik vagy eltörik azokat. Vadássz neki inkább egy használt mobilt, így megkíméled magad a fejfájástól.

Ugyanez a helyzet a tablettel és a notebookkal is. Ha szüksége van rá az iskolához, esetleg néha ezzel foglalná le magát a szabadidejében, vásárolj neki egy használtat, és tetessétek rendbe azt. A saját, munkához is használt, drága számítógépedet inkább ne engedd át a gyerekuralomnak...

Sportfelszerelés

A fiad vagy a lányod lehet, hogy elkezd egy új sportért rajongani, de sajnos hamar elveszítheti az érdeklődését. De ha hosszú távon űzi a tevékenységet, akkor is hamar kinövi a drága sportfelszereléseket. Éppen ezért ne vásárolj drága, új holmikat, hanem először érdeklődj az iskolában, van-e lehetőség kölcsönzésre, esetleg van-e olyan osztálytárs, aki már túl van a hóborton és eladná a felszerelését. Használt sportcuccokat találhatsz az interneten is.

Mesekönyvek

Valószínűleg nem egy, nem kettő mesekönyvet őriztél meg a gyerekkorodból, és a család többi tagjánál is lehet egy-két kincs, amit kölcsönkérhetsz arra az időszakra, míg a gyerek cseperedik. Ott vannak továbbá az antikváriumok. Bátran vásárolj könyvet ott is! Valószínűleg a különböző alkalmakra, születésnapokra és karácsonyra rengeteg új könyvet is kap majd a gyerkőc, így nem lesz hiánya ilyen élményben sem. De azon kívül tökéletes a használt is.

Bababútorok

A helyzet az, hogy ezek a dolgok nem strapálódnak le annyira, hogy ne lehetne őket újrahasznosítani. Ráadásul a kimondott bababútorokat kinövik a gyerekek. Egy idő múlva nagyobb ágy kell, nagyobb szekrény, nagyobb asztal. Az átmeneti időszakra teljesen megfelel a használt is! Ezzel a húzással rengeteg pénzt megspórolhatsz! Ugyanez igaz a babakocsira is.

Forrás: dailyfinance.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...