2016.01.31. 10:36:39 8986 254

Ezeket ne edd, ha elkerülnéd a narancsbőrt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kezdetben a rendszeres mozgás segíthet a narancsbőr leküzdésében. Később már meglehet, ilyen vagy olyan csodakrémekhez folyamodunk, hogy eltüntessük a combunkon díszelgő gödröcskéket, de a masszázs is sokat segíthet. Persze, a táplálkozásunkra is jó lenne odafigyelni.

Pizza - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pizza

Nem is hinnénk, milyen falatok elkerülésével tehetünk sokat annak érdekében, hogy elkerüljük ezeket az apró, ám annál nagyobb kellemetlenséget okozó esztétikai hibákat. A tiltólistás étkeket olvasva lesz, hogy a szívünk szakad meg, de hát valamit valamiért…

Isten veled, fehér kenyér!

Hát, ő lenne az első, akit ki kellene iktatnunk az étrendünkből, hogy elkerüljük, vagy legalábbis késleltessük a narancsbőr kialakulásának idejét. Sajnos, a fehérliszt - ellentétben a rozs-, a rizs-, vagy a tönkölybúza liszttel – megemeli az inzulinszintet, ám olyan üres kalóriákat szállít a szervezetben, amely zsírrá alakul, illetve „eteti” a felsőcomb zsírsejtjeit.

Pápá, pizza!

Ha a narancsbőrünket nem valamelyik felmenőnktől örököltük, meglehet, a rossz vérellátás a felelős érte. Igen, imádjuk a pizzát, de a benne lévő zsír, illetve fehérliszt nem kifejezetten jó páros vérellátásunk, vérkeringésünk szempontjából.

Viszlát, limonádé!

Sajnos, a kialakult gödrök idővel csak mélyebbek lesznek, mivel a bőr és a sejtek veszítenek rugalmasságukból. Ám az időt nem tudjuk megállítani, ám bőrünkön hagyott nyomát tudjuk késleltetni. Habár a limonádé nagyon is finom és közkedvelt üdítő, de a benne lévő cukor nem épp bőrbarát választás.

Bye-bye, szójaszósz!

Kétségtelen, hogy a kínai jellegű ételek egyik kihagyhatatlan összetevője, megízesítője a szójaszósz. Ám a benne lévő só miatt testünk több vizet köt meg, és ez hamar láthatóvá válik a problémás területeken, méghozzá narancsbőr formájában.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A hátfájás legfőbb kiváltó okai és természetes kezelési lehetőségei

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2020-ban a deréktáji fájdalomban érintett emberek száma 619 millió körüli volt. Ez a megdöbbentő szám azonban a becslések szerint 2050-re akár 840 millióra is emelkedhet. A hát- és derékfájdalom a legkevésbé sem korlátozódik az idősebb korosztályra, hiszen szinte minden életkorban megtapasztalható. Ez a fájdalomtípus megnehezíti a mozgást, hatással van az életminőségre, valamint a mentális jóllétre egyaránt.

A sokat emlegetett pozitív gondolkodás – nem szabadna félvállról venni

A pozitív gondolkodásról való diskurzus olyannyira felkapottá vált az elmúlt évek folyamán, hogy óhatatlanul is felszínre törtek az ezzel kapcsolatos sarkítások, „értékhígító” elemek. Éppen emiatt történhetett az, hogy sokan elveszítették az érdeklődésüket a téma iránt, nem veszik komolyan az ezzel kapcsolatos nézeteket, sőt, olyanok is akadnak, akik egyenesen nevetségesnek és életellenesnek tartják a pozitivitást. Ezt a problémát igyekszünk az alábbi sorokban górcső alá helyezni, abban reménykedve, hogy néhány felhőoszlató válaszra lelünk mindeközben.

Tedd rendbe a lelkedet! - 4+1 „takarítási” tipp

Ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak és boldogok lehessünk, nem csak a testi, de a lelki egészségünkre is oda kell figyelnünk. Tudjuk ezt mindannyian, tisztában vagyunk vele, mégis hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla, és egyszer csak azt vesszük észre: nem vagyunk jól.