2019.11.08. 15:02:05 8070 270

Ezeket edd - a húsleves mellett -, ha legyűrt a megfázás!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tudom, tudom! Kinek van kedve enni akkor, amikor az életben maradásért küzd? Pedig ilyenkor jól jön minden tápanyag, főleg, ha a megfelelőket visszük be a szervezetünkbe! A gondosan megválogatott ételek segítenek a test mihamarabbi regenerálódásában.

Kelkáposzta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kelkáposzta

Hiába tapasztalunk étvágytalanságot, saját magunkkal tesszük a legjobbat, amennyiben rávesszük magunkat az evésre.

Immunrendszerünk hálás lesz az alábbi élelmiszerekből készített táplálékért:

Kelkáposzta

Rengeteg hasznos vitamin (A, C, K, E) és ásványi anyag (mangán, kálium, vas) forrása.

Spenót

Az A-vitamin egy szuper gyulladásgátló vitamin, amely fokozza az immunrendszer működését. Sok található belőle a spenótban, amely ráadásul fontos vasforrás is. Egy kis narancs utána, és nagyon jól hasznosulnak majd a benne található ásványi anyagok és vitaminok a C-vitamin forrásnak hála.

Zab

A betegszoba lakójának könnyebben emészthető, és gyorsan elkészíthető étek dukál. Nagyszerű választás, ha zablisztből, natúr joghurtból és vízből egy finom kását készítünk.

Megfázástól és köhögéstől a fehérjében gazdag ételek segítenek gyorsabban megszabadulni:

Csicseriborsó

A fehérje mellett rostok forrása is, a benne lévő prebiotikumok lehetővé teszik az ásványi anyagok és a vitaminok jobb felhasználását.

Garnélarák

Ki gondolta volna, hogy a tenger gyümölcsei beleférnek a gyógyító ételek sorába? Pedig a magas fehérje-, no meg az omega-3 zsírsavtartalom - gyulladásgátló hatása miatt nagyon is ide kívánkoznak. Ez utóbbi miatt egy marék napraforgómag is bevethető!

Görög joghurt

Önmagában, mindenféle édesítő és ízesítő adalék nélkül már 20 grammnyi is jótékony hatással bír belőle. Hogy igazán a fehérjét töltsük vissza, ne pedig a zsírt, válasszunk alacsony zsírtartalmú terméket.

Tojás

A megfázásból való gyógyuláshoz fontos fehérjén kívül D-vitamint és cinket is pótol. A D-vitamin szintet azért is fontos lenne figyelnünk, hogy alacsonyabb lehessen a megfázás kockázata.

A fertőzések elleni küzdelem során folyadékigényünk növekszik. Figyeljünk testünk jelzéseire, és támogassuk meg vízzel és forró, antioxidánsokban gazdag zöld teával a nyiroksejtek regenerálódását!

Nem hiába adták már nagyanyáink is kis betegeiknek a csirkéből főzött leveseket: hidratál és tele van fehérjével. A csirkében található szelén antioxidánsként működik, és segít enyhíteni a megfázás jó néhány tünetét.

Forrás: goodhousekeeping.com/health/diet-nutrition/g28541223/what-to-eat-when-you-have-a-cold/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...