2020.01.26. 17:59:10 11980 389

Ezeket a káros háztartási holmikat száműzd az otthonodból!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hétköznapjainkban számos káros, sőt, veszélyes anyag vesz részt, amiről talán nem is tudunk. Elemei a legtöbb hagyományos háztartásnak, és nem is látszanak félelmetesnek. Ugyanakkor nagyobb problémák okozói, mint azt valaha is gondolnánk! Nézd csak, ezektől érdemes végleg megszabadítanod az otthonod!

Teflon edény - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Teflon edény

Nem hagyjuk égve az illatgyertyát, mikor kimegyünk, nem keverjük a tisztítószereket és nem hagyjuk nyitva az ablakot, ha elmegyünk hazulról. Ezek mindenkinek természetesek. A legkisebbek is tudják, hogy nem nyúlunk a konnektorba és nem szárítunk hajat a kádban, ám leselkednek ránk olyan veszélyek is az otthonunkban, amik talán meglepőek lehetnek. Tartottál például valaha a légfrissítőtől, vagy estél már pánikba egy serpenyőre pillantva? Nem? Pedig veszélyesebb, mint gondolnád!

Praktikus, de ártalmas serpenyők

A tapadásgátló anyaggal bevont felületek nagy előnye, hogy egy papírtörlő segítségével pillanatok alatt tisztává varázsolhatjuk őket. De van ám hátrányuk is. A letapadás, leégés ellen politetrafluoretilén anyaggal vannak bevonva. Ez kb. 600 Celsius fokon, tehát főzés közben, olyan gázokat bocsát ki magából, melyek rákkeltők lehetnek. A tudatos konyha tehát száműzi az PTFE, másnéven DuPont (márkásított nevén Teflon) bevonatú edényeket.

Légfrissítő - kellemes és káros

Hosszasan lehetne sorolni azokat a dolgokat, amik kellemesek, mégis ártanak – gondolj csak a csokoládéra… Ami viszont feltehetően álmodban sem jutott eszedbe: a légfrissítőkben található kemikáliák nem tesznek jót az emberi szervezetnek. Válassz helyette valami természetközeli, szelíd megoldást, például illatosítsd otthonod illóolajokkal vagy épp füstölővel. A szellőztetéssel pedig nem csak frissebb, de egészségesebb is lesz a szoba.

Sejtettük, hogy káros, de nem gondoltuk, hogy mennyire – takarítószerek

A mesterséges, antibakteriális takarítószerek nem csak lenyelve, bőrre vagy szembe kerülve okoznak problémát. Felszabaduló gázaik belélegzése komoly roncsoló hatással bír a tüdőnkre nézve, körülbelül annyit ártunk vele magunknak, mintha elszívnánk egy teljes doboz cigarettát.

Nem csak a célközönségnek árthatnak a bolha- és kullancsirtók

Ha van otthon melegvérű kiskedvenced, akkor feltehetően véded valamilyen szerrel csepp, tabletta vagy nyakörv formájában a kullancsok és bolhák ellen. Ezek azonban idegméregként működve neurológiai problémát okozhatnak, akár a kezelt kiskedvencen akár, ha gyermek kerül kapcsolatba a hatóanyagokkal. Nagyon fontos, hogy összekeverni sohasem szabad! Ha a cica, kutyusnak való hatóanyagot kap, sajnos bele is pusztulhat.

Párásító, mint tenyészet

Egy nem rendszeresen és alaposan karbantartott párásító több gondot okozhat, mint amennyi pozitív hatása van. Ezekben a szerkezetekben megvan az ideális közeg a baktériumok elszaporodásához, amit intenzíven a légtérbe is juttat használatkor. Ezáltal megadva az esélyt arra, hogy komoly tüdőbetegségünk alakuljon ki. Akárcsak a klímaberendezések, a párásítók rendszeres, alapos takarítása is elengedhetetlen.

Antibakteriális szappan – kinek a pártján áll?

Az antibakteriális szappanok képesek antibiotikum rezisztenciát kialakítani, azaz a baktérium többé-kevésbé ellenálló lesz az irtó anyaggal szemben. Ráadásul mivel nem bizonyított, hogy több szennyeződést távolítanának el, mint a hagyományos szappan, így nincs is igazán értelme kísérletezni velük.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...