2018.01.28. 18:03:12 22172 456

Ezekből (is) jobb a házi! - „Csináld magad” hajformázók!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nálunk szinte mindennapos jelenet kora reggel, hogy a kedves párom a fürdőszobában, a tükör előtt próbálja helyretenni az éjjel mesterien elfeküdt, és amúgy is 1000 forgóval megáldott hajkoronáját. Régebben ezt töménytelen mennyiségű zselével oldotta meg, de rájött, hogy az sem neki, sem a hajának nem tesz jót.

Természetes hajformázók - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Természetes hajformázók

Persze, alkalmanként jók és szükségesek is a zselék, waxok, hajlakkok, hajhabok valamelyike, de túl sűrű használatuk azért nem ajánlott. Ha túlzásba esünk, tiszta ragacs lesz a fejünk. Esténként persze nem árt kimosni a hajunkból ezeket a formázókat, úgyhogy szinte minden este hajat kellene mosnunk, ami megint csak nem egészséges. Ha meg benne marad, azt a párnánk, és a másnapra alaposan összegubancolódott hajunk bánja.

Válaszd a természeteset!

Milyen jó, hogy a természet, a háztartásunk, kamránk, hűtőszekrényünk ilyenkor is a segítségünkre siet, és ha már valamivel formázni kell tincseinket, „éléskamránknak” hála, legalább természetes anyagokkal tehetjük. Mondjuk ezekkel!

Hajformázók házilag! Így készül!

Ha édesen szereted!

Ha eltaláljuk az arányokat, remek hajformázót készíthetünk cukorból és vízből. Ehhez szükségünk van 2,5 dl vízre és egy teáskanál cukorra. Alaposan keverjük össze őket, hogy a „kristályok” felolvadjanak, tegyük egy szórófejes flakonba, fújjuk rá a hajunkra és már indulhat is a frizurakészítés. Leginkább hosszú hajnál használható ki e „szer” hajfixáló tulajdonsága.

Ha a fejed tetején szeretnéd!

Szintén hosszú hajnál, és leginkább a fejtetőn, de legalábbis magasra készülő frizurák esetén használható a következő módszer. Verj fel egy tojásfehérjét kemény habbá és oszlasd el a hajadon. Aztán indulhat is a formázás, frizurakészítés, amíg a fehérje meg nem köt.

Ha nem meginni szereted!

Remek hajformázó hírében áll a sör! Sőt, nem csak formát, fényt is ad a hajadnak! Hogy szépen csillogjon a sörényed, oszlass el a nedves hajon hajmosás után egy pohár sört. Ha a száraz hajadat formáznád vele, szórófejes flakonba tegyél belőle, és fújd a tincsekre, majd formázd!

Ha nem csak formáznád, hanem ápolnád is!

Akkor mindenképpen használd ki a méz jótékony hatását! Melegíts fel 2,5 deciliter vizet 40 ⁰C-ra. Keverj hozzá egy teáskanál mézet, és várd meg, míg felolvad. Végül mehet bele egy kevéske gyümölcsecet. Ha még erősebb hajformázót szeretnél, víz helyett sörrel is készítheted!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A „luxusgyümölcs”, ami Kelet-Ázsiában a halhatatlanságot jelképezi + recept

Nem csupán Weöres Sándor Kert című kedves versében terem a vaj-alma, a saláta-bokorka, az érett, piros alma és a puha szőlő társaságában méz-körte, hanem a világ számos táján. A különféle kultúrákban pedig gazdag történelmi múlttal büszkélkedhet ez a gyümölcsféle, mely immár különleges művészeti megoldással is bír, mégpedig a Buddha alakú körte formájában. Ezeket a kreatív kínai gazdák által formált és gondozott „körteszobrokat” luxusgyümölcsként tartják számon. Milyen titkokat fed fel magáról ez a rózsafélék családjába tartozó növény?

A kreatin optimális megoldást kínálhat az agyi rendellenességek kezelésében

Egy friss kutatás eredményeiből kiderült, hogy a kreatin mind az agyi rendellenességek kezelésében, mind a kognitív képességek javításában megoldást kínálhat. Továbbá megfigyelték azt is, hogy az antidepresszánsokhoz adott kreatin sok esetben hangulatjavító hatással bírhat. De mi is tulajdonképpen a kreatin, és milyen újonnan körvonalazott tulajdonságairól beszélhetünk?

A fáradtság hatásai, amivel sokan nem számolnak

A felnőtt emberek 1,3 százaléka szenved krónikus fáradtság szindrómában (egy tavalyi felmérés szerint), mely nagyjából 69 éves korig mutat növekedést, majd ezt követően csökkenni látszik. Ez a minden nemet és korosztályt érinthető, összetett jelenség, melynek legfőbb ismertetőjegye a tartós kimerültségben mutatkozik meg, korlátozza az érintetteket tevékenységeik elvégzésében.