2024.05.10. 17:55:48 6761 286

Ezek a természetes antibiotikumok erősíthetik az immunrendszered
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az antibiotikumok, vagyis az antimikróbás készítmények bevezetése óta gyökeresen átformálódott az emberek és mikroorganizmusok közötti kapcsolat mibenléte. Az orvostudomány egyik kimagasló lépése volt az, hogy olyan betegségek is gyógyíthatóvá váltak, amelyek azelőtt halálos kimenetelűek voltak. Bár e szerek használata továbbra is kulcsfontosságú a modern gyógyításban, mégis érdemes élni a természetes antibiotikumok kínálta lehetőséggel.

Fokhagyma Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fokhagyma Fotó:123rf.hu

Az antibiotikumok óta gyógyíthatóvá vált például a központi idegrendszert körülvevő hártyák gyulladásos megbetegedése, az agyhártyagyulladás vagy meningitis. Továbbá a baktériumok által előidézett szívbelhártya gyulladás, más néven az endokarditisz ugyancsak felkerült a gyógyítható betegségek listájára, több más egészségügyi probléma mellett. Ugyanennek az előrelépésnek köszönhetően szinte teljesen eltűntek az olyan maradványállapotokként számon tartott betegségek is, mint a vitiumok (pl. mint a szív épségét veszélyeztető vitium cordis). Vannak olyan súlyos betegségek, melyek nem kezelhetők antibiotikumok nélkül, ugyanakkor kulcsszempont ezen gyógykészítmények tudatos és reális használatára is figyelni.

Az antibiotikumokról elmondható, hogy világszerte ezeket a gyógyszerféléket írják fel a legsűrűbben. Az EÁ közegészségügyi ügynöksége, a CDC álláspontja szerint az antibiotikumok túlzott vagy helytelen használata miatt globális közegészségügyi fenyegetettséggé vált az antimikrobiális rezisztencia (AMR). Erről akkor beszélhetünk, ha a mikróbák (baktériumok, vírusok, gombák) ellenállnak az olyan gyógyszereknek, melyek korábban megakadályozták a szaporodásukat. A CDC kimutatásai szerint csak a 2019-es évben közel 5 millió haláleset kapcsolódott az antimikrobiális rezisztenciához.

A WHO meglátása szerint a gyógyszerrezisztens kórokozók megjelenésükkel és terjedésükkel veszélyeztetik az életmentő eljárásokat (pl. császármetszés, kemoterápia, műtéti beavatkozások stb.). A népszerű egészségügyi szakújságíró Petra Neumayer Természetes antibiotikumok című könyvében megjegyzi, hogy van lehetőség arra, hogy (teljesen vagy részlegesen) lemondjunk az antibiotikumokról. És ezek helyett természetes anyagokkal és módszerekkel kezeljük a fertőzéseket, és előzzük meg azok kialakulását. Kivételt az életveszélyes állapotok képeznek.

Az, hogy a természetes megoldásokat előnyösnek tartjuk, a legkevésbé sem jelenti azt, hogy szükség esetén ne élnénk az orvos által felírt antibiotikumok kínálta lehetőséggel. Ezek ugyanis rövid idő alatt képesek megszüntetni az életveszélyes baktériumfertőzéseket, megfelelő alkalmazásuk révén pedig meggátolható a kórokozók szaporodása.

Íme néhány természetes antibiotikum

Aloe vera – a gyógyításban és a szépségápolásban több mint 6000 éve használt növényt a régmúlt orvosai a sebek gyógyításában is alkalmazták. A svédcsepp egyik fő hatóanyaga antibiotikus tulajdonságokkal is bír. Emellett ismert vértisztító, szövetregeneráló, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatásáról is.

Fokhagyma – egyike a legrégebben használt és legnépszerűbb gyógynövényeknek. Az antibiotikus hatást csökkentheti a melegítés, ezért érdemes főzés vagy sütés után hozzáadni az ételekhez. Hasmenés kezeléséhez napi 5-10 gerezd fokhagyma elosztva történő elfogyasztása javasolt. Alkalmazható bélpanaszokra, a bélflóra helyreállítására. Sőt, a kutatások szerint még a gyomorfekély és gyomorrák kialakulásáért felelős baktériumot is (a Helicobacter pylorixot) megtámadja.

Propolisz– egy sor mikroorganizmussal szemben kellő védelmet nyújt a használata. Képes aktiválni a hormon- és immunrendszer központi szervét, a csecsemőmirigyet. Akár meg is duplázhatja a sejtek anyagcseréjét, valamint a sejtosztódási sebességet, ezért acnékra és herpeszre is ideális megoldást kínál. Emellett pedig több gyulladás és bőrbetegség ellen ugyancsak hatékony.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...