2017.04.11. 17:20:22 16530 301

Ez nagyon menő! Térkép alapján választhatsz rádiót!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Német adót hallgatnál, vagy esetleg egy amerikait? Eddig is megvolt rá a lehetőséged az internetrádióknak köszönhetően, most azonban még egyszerűbb lesz böngészni az adók között. Egyszerűen csak keresd meg az országot a földgömbön, és kattints egy ott sugárzó rádióadóra, de ne minket okolj, ha függő leszel! Nézd csak ezt az oldalt!

Radio Garden - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Radio Garden

A Radio Garden, azaz rádió kert oldalán körbe forgathatod a Föld golyót és élő rádió adásokba hallgathatsz bele a világ minden tájáról, melyeket zöld pöttyök jelölnek. Rá lehet zoomolni, illetve távolítani is lehet, körbe forgathatod az egész Földet, és közben az is kiderül, hogy hol van a legtöbb rádióadó, és az is feltűnhet, ahol gyérebb a választék - a Szaharában például egészen kevéske van, és ami meglepő, Kínában is. Európa lefedettsége természetesen az Egyesült Államokkal vetekszik. Izgalmas és tanulságos is lehet barangolni a világ rádióadói között.

Nyelvtanuláshoz sem utolsó segítség! Nemcsak azért, mert adott nyelvterület rádióit hallgathatod az otthonod kényelmében, hanem azért is, mert a History menüpontra kattintva például néhány kiemelt rádió történelméről olvashatsz - ehhez érdemes távolítani a képet, hogy lásd az egész Földet.

A Jingles menüpontra kattintva meghallgathatod néhány régi rádió szignálját, és elolvashatod a sztoriját is - történelmi adókról van szó.

A Storis menüpont alatt kis történeteket hallhatunk a rádiósoktól, például milyen jó volt, amikor jazz zenét sugárzó francia rádióra bukkantak véletlenül Angliában, a 60-as években, ahol akkoriban nem adott jazzt a BBC. Egyszóval érdekesebbnél érdekesebb dolgokra bukkanhatunk itt, s belehallgathatunk élő műsorokba is. Nézzétek meg: radio.garden. Csak aztán ne minket hibáztassatok, ha jó pár órára leragadtok az oldalon.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában