2017.06.20. 13:00:21 17508 274

Ez kell a teraszodra! - Csillogó mécsestartó készítése otthon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az üvegnemű könnyen törik, ezzel nem árulok el újdonságot. Viszont, ha szólóban maradt egy-két szebb formájú vagy színű poharunk, vagy csak egyszerűen nincs szívünk kidobni őket, nagyon egyszerűen tudunk belőlük mécsestartót varázsolni könnyű nyári estékre a teraszra. És még óriási kézügyesség sem szükséges hozzá.

Mécsestartó készítése - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mécsestartó készítése

Amire szükséged van: ** -néhány árván maradt pohár -ragasztópisztoly és bele a töltet (bármelyik barkácsáruházban, hobbiboltban beszerezhető) -különböző színű üvegzúzalék (lakberendező boltokban, barkácsáruházakban szintén „kötelező” kellék lett mostanra) -tányér

Mécsestartó készítéseMécsestartó készítése
**A lépések

  1. Készítsük elő a poharakat, a tányért, abba szórjuk bele a kiválasztott színű apró üveget úgy, hogy vastag réteget képezzen a tányér alján. Amikor elrendeztünk mindent, helyezzük áram alá a ragasztópisztolyt.
  2. 10-15 perc múlva már elég meleg a ragasztónk ahhoz, hogy megkezdjük a nagy műveletet. A poharat az egyik kezünkbe fogva a ragasztót folyamatosan nyomjuk rá a pisztolyból oly módon, hogy a pohár aljától a teteje felé vékony csíkokat húzzunk egymás mellé szorosan.
  3. Amikor 4-6 csíkot már rányomtunk az üvegre (kb 1-1,5 cm széles lesz így), a pisztolyt félretesszük, és a poharat a tányérba öntött zúzott üvegtörmelékbe nyomjuk többször finoman, de azért erőteljesen, hogy valóban bele is ragadjanak az üvegdarabkák a ragasztóba. (Arra figyeljünk oda, hogy nagyon sok csíkot egyszerre ne húzzunk, mert ez a fajta ragasztó, amilyen melegre hevül, a felszíne olyan gyorsan kihűl, és ha sokat várunk, nem veszi fel az üveget.)
  4. Amikor már nem vesz fel több törmeléket, ismételjük a folyamatot. Megint ragasztócsíkokat húzunk a pohár falára, majd megint belenyomjuk az üvegdarába.
  5. Így haladunk egészen addig, amíg körbe nem érjük a poharat. Ekkor gyakorlatilag készen is vagyunk, amennyiben valahol folytonossági hiányt észlelünk, oda pöttyintünk egy kis ragasztót, és rakunk rá törmeléket.
  6. Színátmenetet is tudunk képezni, ezt egy végtelenül egyszerű módszerrel lehet elérni: a tányér aljának egyik felére jelen esetben a fekete, a másik felére a színtelen zúzott üveget tettem, nagyjából a poharam teljes magasságában. Amikor a ragasztót felvittem a már említett módon, ebbe a két színű „csíkba” nyomtam bele a poharat.
Mécsestartó készítéseMécsestartó készítése

Aki még nem dolgozott ragasztópisztollyal, érdemes odafigyelnie arra, hogy bizony elképesztő forróra hevül a ragasztó. Ha véletlenül ráfolyik a kezünkre, vagy belenyúlunk, bizony csúnya égési sérüléseket tud okozni. Az is idegen lehet először, hogy ez az anyag bizony nyúlik, „szálat húz”. Ezeket hűlés, dermedés után simán el lehet távolítani, nem fogja rontani az összképet. Viszont, ha odafigyelünk, és megszokjuk a ragasztópisztoly használatát, a legjobb barátunk lesz a háztartásunkban és ehhez hasonló szépségeket tudunk vele bruttó egy óra leforgása alatt összeütni.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...