2015.06.17. 14:00:00 11946 267

Ez itt az óceán! Google Maps csodás, vízalatti fotókkal
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Régóta tervezel egy nagy nyaralást, valamelyik, óceáni szigetre? Vagy csak - velem együtt - régóta álmodozol a lehetőségről? A Google térkép “utcakép” funkciójával most tényleg elképesztő helyekre utazhatsz el másodpercek alatt.

Cápák | Forrás: google.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cápák | Forrás: google.com

Teljesen új helyszíneket barangolhatunk be virtuálisan, szám szerint 40-et. Ezek a világon szétszórtan helyezkednek el, úszhatunk Ausztrália partjainál, megnézhetünk hajóroncsokat és korallzátonyokat Freeportnál (Bahamák), a tenger felől látjuk Monakó parti nevezetességeit a térkép használatával

A Google térkép- és ezen belül utcakép szolgáltatása nagyon sokat segít nem csak a turistáknak, hanem a tudósoknak is. A térképpel számtalan, korábban nehezen elérhető helyre juthattak el lelkes, idővel rendelkező amatőrök, és válaszoltak meg súlyok kérdéseket. Például 2014-ben a Google térkép segítségével újságírók találták meg az IS egyik kiképzőtáborát.

Az óceáni “utcakép” segítségével a tudósokat segítik, így könnyebben (olcsóbban) vizsgálható a korallok és a vizek élővilága, illetve annak alakulása a szennyezettség hatására.

Kíváncsi vagy, hogyan elemzik a felvételeket tudományos szempontok szerint? Az alábbi videóban (magyar felirat elérhető) nagyon jól összefoglalják:

Forrás: http://www.sciencealert.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a jövő hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni. A hét közepétől ugyan csökken a csapadékhajlam, de a hőmérséklet jelentősen visszaesik, a legmelegebb órákban mindössze 10-16 Celsius-fok várható, a hidegre hajlamos helyeken pedig visszatérhet a gyenge hajnali fagy. A szél sokfelé lesz erős.