2022.03.15. 09:20:00 6896 237

Ez a párkapcsolatok 5 legnagyobb buktatója, ne kövess el egyet sem!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amíg a szerelembe esésre izgalmas folyamatként tekintünk, addig a szerelem megőrzése kihívásokkal teli időszak. A szerelmi kapcsolatok fenntartása ugyanis sok befektetett munkát igényelnek: a hosszan tartó, mély és ugyanakkor tartalmas kötelék kialakításáért szükséges lépéseink leginkább csupán a filmvásznon bájosak vagy viccesek.

Párkapcsolati zökkenő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Párkapcsolati zökkenő

A kommunikációs problémák mellett létezik egy sor olyan nehézség, amellyel a legtöbb ember szembesülni kénytelen a párkapcsolatában.

1. Nézeteltérések

A viták minden kapcsolat elkerülhetetlen részét képezik. Viselkedjünk felnőttként és ahelyett, hogy a kanapén duzzognánk, inkább öleljük meg partnerünket, akkor is, ha éppen nézeteltérésünk van vele.
Ami változást hozhat a szituációban, az az, hogy hatékonyan tudjunk érvelni, vagy továbblépni egy probléma megoldásakor, miután nem értettünk egyet.
Vigyázzunk arra, hogy a problémával kapcsolatos nézeteltérésre koncentráljunk, ahelyett, hogy olyan sérelmeket is felemlegetünk a vita során, amelyek más helyzetből fakadnak.

2. Kölcsönös tisztelet

Magától értetődőnek kellene lennie, de az egymás iránti tisztelet szintje változhat. Amikor rossz passzban vagyunk, akkor is tartsuk tiszteletben partnerünk világnézetét, érdekeit és érzelmeit.
A másik megváltoztatásának reménye nem reális stratégia, és hosszú távon valószínűleg kudarcot is fog vallani. Inkább összpontosítsunk arra, hogy olyan partnert válasszunk, aki ugyanazokat az értékeket vallja, mint mi.

3. Kompromisszum

Tanulj meg kompromisszumot kötni partnereddel! Lényeges tisztában lenni azzal is, hogy mi a megfelelő fokú kompromisszum.: Sohase hagyjuk figyelmen kívül a fontos szükségleteinket és határainkat, ugyanakkor eközben teremtsünk harmóniát.
Alaposan gondoljuk át, mikor és miben engedjünk, és hol szükséges egyértelmű kommunikációval kifejezni az igényeinket.

4. A kommunikáció hiánya

A viták egyik leggyakoribb oka a partnerünkkel való hatékony kommunikáció hiánya. Az pedig különösen frusztráló érzés, amikor úgy véljük, a másik nem hallgat ránk.
Beszélgetéseink során kerüljük el a vádaskodást, továbbá legyünk nyitottak és tiszteletteljesek a másik érzéseit és szükségleteit illetően.

5. Fizikai intimitás

Mindannyian leterhelt emberek vagyunk, ezért könnyen előfordulhat, hogy időnként a testi intimitás gyakoriságának rovására megy a rohanó életmódunk. Ez azonban egyéb problémákat is okozhat a kapcsolatban. A fizikai érintés oxitocint termel, ami bizalmat épít, így hozva közelebb egymáshoz a párokat. Ezért a közelség és érzelmi intimitás érzésének fenntartása érdekében figyelnünk kell a minőségi és gyakori együttlétek meglétére.

Forrás: www.independent.co.uk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...