2018.06.30. 18:00:46 11586 383

Európa legszebb nagyvárosai – Kötelező városlátogatások!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyaraláshoz és kiránduláshoz kerestem közeli, számomra még ismeretlen helyeket vagy olyan ismerős tájakat, ahol eldugott kincsekre bukkanhatok, amikor is egy külföldi oldalon érdekes összeállításra lettem figyelmes. A tájékoztatóban rangsorolják a leggyönyörűbb nagy- és fővárosokat, amiket idén érdemes felkeresniük az utazóknak. Én most a legszebb 5 európai várost válogattam ki nektek. Magyar vonatkozásban nagyon szívmelengető a helyezés!

Párizs, Városháza - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Párizs, Városháza

5. Párizs

Az Eiffel torony ikonikus építményén kívül számos más monumentális építmény és történelmi fordulópont az, ami hallhatatlanná teszi Franciaország fővárosát. A történelem szerelmesein kívül a művészetek kedvelői is tartalmas napokat élhetnek át ide látogatva a gyönyörű belváros és páratlan műkincsgyűjteménye okán. Az eleganciájáról híres város a divat iránt érdeklődőknek is remek lehetőségeket tartogat.

4. Firenze

A történelmi belváros igazi remekmű , hiszen akármelyik utcácskába is fordulunk be, „csipkés” templomokba és érdemes kis múzeumi tárlatokba futhatunk bele. A leglélegzetelállítóbb a látványosságok között pedig a Duomo-Santa Maria del Fiore, amit a világ 4. legnagyobb katedrálisaként tartanak számon. Karakteres olasz bort kortyolgatva a város bármelyik teraszán időutazóként érezheted magad.

3. Róma

Róma, Szent Péter bazilkaRóma, Szent Péter bazilka
Az örök város (szökő)kútjaival hódította meg a romantikus lelkek szívét. Nappali látogatásunk után mindenképpen térjünk vissza a Trevi kúthoz éjszaka is! Díszkivilágításban egészen pazar látványt nyújt. A gasztronómiai ínyencek megkóstolhatnak minden jellegzetes fogást a Colosseum árnyékában, de már csak az ókori római romok között sétálva is igazi eksztázist érezhet az, aki Rómába utazik.

2. Budapest

Kíváncsiak vagytok rá, hogyan látják fővárosunkat a külföldiek? Én bizony az voltam. A budapesti turisztikai – építészeti és művészeti - látnivalók mellett a magyar gasztronómiát (gulyásleves és lángos) és a termálvizes fürdőket ajánlják az érdeklődőknek. A gyönyörű épületek és sokféle múzeum megtekintése után a gazdag éjszakai élet kiélvezésére csábítják a turistákat.

1. Velence

VelenceVelence
VelenceVelence
A 118 apró kis szigetre épült varázslatos várost sokan látatlanul is szeretik. A Canal Grande és a Dózse Palota méltán híres, ám a város igazi hangulatát a zegzugos kis utcácskákban bolyongva lehet átérezni. A barátságos helyiek, a színes piacok és a hagyományőrző gondolások felejthetetlen emléket ajándékoznak a napi mintegy 60.000 odalátogatónak.

Forrás: Worldchacha.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...