2021.07.28. 12:30:00 7965 259

6 étel, amit inkább ne mikrohullámú sütőben készíts el!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A mikrohullámú sütés népszerűsége töretlen, hiszen gyors, egyszerű és sok esetben megbízható eredményt érhetünk el vele az ételek elkészítése, illetve felmelegítése során. Bár a kávé és a pattogatott kukorica nem rontható el vele, többféle étel van azon a listán, amin a mikrohullámú sütőtől távol tartandó étkeket nevesíti.

Mikróba vele vagy ne? - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mikróba vele vagy ne?

Amennyiben egészségesebb életmódra törekszel, nem csupán azt kell megtanulnod, hogy mikor és mit egyél, de azt is, hogyan készítsd el az ételeket olyan módon, hogy a legtöbb tápanyag benne maradjon, és főképpen ne keletkezzenek káros vegyületek a sütési eljárás során. Hiába készül el esetenként az étel mikró használatában, van, amikor jobb más megoldást találni ehelyett.

Ételek, amiket jobb távol tartani a mikrótól

Brokkoli

A brokkoli esetében maradjunk meg a párolásnál, hiszen a klorofill tartalma úgy szinte változatlan marad, azonban mikrózva jelentősen csökken ez a szint.

Burgonya (egészben) és nyers húsok

A csirkemell, a húspogácsák és a nagyobb burgonya darabok egyszerűen nem sülnek át egyenletesen a mikróban: Míg a szélek már-már kiszáradnak, addig a mélyebb rétegeknek még javában sülniük kell, ez súlyos egészségügyi komplikációkhoz vezethet, mert kórokozó baktériumok szaporodhatnak el a nyersebb részekben.

Feldolgozott húsfélék

A felvágottak és kolbászkák egészségügyi előnyei jelentősen romolhatnak mikrohullámú sütés közben. Egy vizsgálat szerint megnövekedik a koleszterin-oxidációs termékek termelődése, ami többek között rákkeltő hatású is lehet.

Kenyér

Habár mikróban melegítve nem szenved el az egészségünk semmilyen káros hatást, sajnos a kenyérfélék állaga és íze megsínyli az eljárást. A hő a keményítő molekulákat a vízmolekulákhoz köti, emiatt keletkezik az élvezhetetlen eredmény.

Tojás

A főtt tojást mikrohullámú sütőben felmelegíteni (akár héjjal, akár héj nélkül) és elkészíteni is veszélyes helyzeteket szülhet: a tojás belsejében eluralkodó nyomás szétrobbanthatja azt! Sőt, a nyers tojásban megbújó szalmonella baktériumok sikeresen túlélhetik a mikróban történő hőkezelést.

Forrás: www.eatthis.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A „luxusgyümölcs”, ami Kelet-Ázsiában a halhatatlanságot jelképezi + recept

Nem csupán Weöres Sándor Kert című kedves versében terem a vaj-alma, a saláta-bokorka, az érett, piros alma és a puha szőlő társaságában méz-körte, hanem a világ számos táján. A különféle kultúrákban pedig gazdag történelmi múlttal büszkélkedhet ez a gyümölcsféle, mely immár különleges művészeti megoldással is bír, mégpedig a Buddha alakú körte formájában. Ezeket a kreatív kínai gazdák által formált és gondozott „körteszobrokat” luxusgyümölcsként tartják számon. Milyen titkokat fed fel magáról ez a rózsafélék családjába tartozó növény?

A kreatin optimális megoldást kínálhat az agyi rendellenességek kezelésében

Egy friss kutatás eredményeiből kiderült, hogy a kreatin mind az agyi rendellenességek kezelésében, mind a kognitív képességek javításában megoldást kínálhat. Továbbá megfigyelték azt is, hogy az antidepresszánsokhoz adott kreatin sok esetben hangulatjavító hatással bírhat. De mi is tulajdonképpen a kreatin, és milyen újonnan körvonalazott tulajdonságairól beszélhetünk?

A fáradtság hatásai, amivel sokan nem számolnak

A felnőtt emberek 1,3 százaléka szenved krónikus fáradtság szindrómában (egy tavalyi felmérés szerint), mely nagyjából 69 éves korig mutat növekedést, majd ezt követően csökkenni látszik. Ez a minden nemet és korosztályt érinthető, összetett jelenség, melynek legfőbb ismertetőjegye a tartós kimerültségben mutatkozik meg, korlátozza az érintetteket tevékenységeik elvégzésében.