2021.07.28. 12:30:00 7869 259

6 étel, amit inkább ne mikrohullámú sütőben készíts el!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A mikrohullámú sütés népszerűsége töretlen, hiszen gyors, egyszerű és sok esetben megbízható eredményt érhetünk el vele az ételek elkészítése, illetve felmelegítése során. Bár a kávé és a pattogatott kukorica nem rontható el vele, többféle étel van azon a listán, amin a mikrohullámú sütőtől távol tartandó étkeket nevesíti.

Mikróba vele vagy ne? - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mikróba vele vagy ne?

Amennyiben egészségesebb életmódra törekszel, nem csupán azt kell megtanulnod, hogy mikor és mit egyél, de azt is, hogyan készítsd el az ételeket olyan módon, hogy a legtöbb tápanyag benne maradjon, és főképpen ne keletkezzenek káros vegyületek a sütési eljárás során. Hiába készül el esetenként az étel mikró használatában, van, amikor jobb más megoldást találni ehelyett.

Ételek, amiket jobb távol tartani a mikrótól

Brokkoli

A brokkoli esetében maradjunk meg a párolásnál, hiszen a klorofill tartalma úgy szinte változatlan marad, azonban mikrózva jelentősen csökken ez a szint.

Burgonya (egészben) és nyers húsok

A csirkemell, a húspogácsák és a nagyobb burgonya darabok egyszerűen nem sülnek át egyenletesen a mikróban: Míg a szélek már-már kiszáradnak, addig a mélyebb rétegeknek még javában sülniük kell, ez súlyos egészségügyi komplikációkhoz vezethet, mert kórokozó baktériumok szaporodhatnak el a nyersebb részekben.

Feldolgozott húsfélék

A felvágottak és kolbászkák egészségügyi előnyei jelentősen romolhatnak mikrohullámú sütés közben. Egy vizsgálat szerint megnövekedik a koleszterin-oxidációs termékek termelődése, ami többek között rákkeltő hatású is lehet.

Kenyér

Habár mikróban melegítve nem szenved el az egészségünk semmilyen káros hatást, sajnos a kenyérfélék állaga és íze megsínyli az eljárást. A hő a keményítő molekulákat a vízmolekulákhoz köti, emiatt keletkezik az élvezhetetlen eredmény.

Tojás

A főtt tojást mikrohullámú sütőben felmelegíteni (akár héjjal, akár héj nélkül) és elkészíteni is veszélyes helyzeteket szülhet: a tojás belsejében eluralkodó nyomás szétrobbanthatja azt! Sőt, a nyers tojásban megbújó szalmonella baktériumok sikeresen túlélhetik a mikróban történő hőkezelést.

Forrás: www.eatthis.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Légy felszabadult a munkahelyeden! – 1+1+1 tippünk van hozzá!

Felszabadultnak lenni? A munkahelyen? Hát, nem minden esetbe passzol össze a kettő… Sokunknak inkább a stressz, a rohanás, a „még, még, még” teljesítmény kényszere jut az eszünkbe. Ha a világot megváltani nem tudjuk, azért tehetünk azért, hogy a munkahelyünk komfortosabb legyen számunkra.

Ha a kosár mindig teli - Így ne költekezd túl magad, ha vásárolsz

Veled is megesett már, hogy tényleg csak 1-2 dologért kellett beszaladnod a boltba, aztán ott meglátsz ezt meg azt, és végül púpos kosárral hagytad el az épületet? Jó, jó, volt benne olyan is, amit jó áron, leértékelve vettél, tehát igazából spóroltál is, de tedd a szívedre a kezed: azért a legtöbb termék olyan, ami várhatott volna még, vagy éppen teljesen felesleges.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.