2015.03.28. 14:30:37 12702 317

Erre figyelj, ha porszívót vásárolsz – 4+1 tipp
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha van olyan házimunka, amivel ki lehet kergetni a világból, az a porszívózás. Valahogy soha nem sikerül rávenni magam, így ez nálunk átkerült a férfimunka kategóriába. Persze, egy szuper porszívóval talán könnyebb lenne. Ha új készülék vásárlására kerül a sor, a lent írt tanácsokra érdemes figyelni.

Porszívó vásárlás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Porszívó vásárlás

Apróságok, amik megkönnyíthetik az életedet

Nem arról van szó, hogy muszáj egy kisebb vagyont otthagyni az elektronikai üzletben, ha új porszívót szeretnénk venni. De vannak apróságoknak hitt dolgok, amikre ha kicsit jobban odafigyelünk, nagyban megkönnyíthetjük a házimunkának ezen részét. Gyorsabbak, hatékonyabbak lehetünk, sőt, talán még kedvet is kapunk a porszívózáshoz. (Jó, jó, azért túlzásokba ne essünk.)

1. A hosszúság a lényeg!

Csak semmi huncut gondolat, mi most itt a porszívó kábelének hosszúságára gondoltunk. Ha olvassuk, magától értetődő, de vajon megnéznénk, ha nem hívná fel valaki erre külön a figyelmet…? Pedig nem mindegy, hiszen kellemetlen lenne porszívózás közben a kábel rövidsége miatt állandóan másik konnektort keresni a készüléknek.

2. Még mindig maradjunk a méretnél!

Már volt szó nálunk arról, hogyan kerüljük el a hátfájást házimunka közben. Nos, többek között ezért is fontos, hogy ellenőrizzük újonnan vásárolni kívánt porszívónk teleszkópos csövét. Minél hosszabb, illetve minél több fajta elemmel növelhető, csökkenthető a cső mérete, annál jobban tud majd alkalmazkodni testmagasságunkhoz.

3. Tartsd szem előtt a teljesítményt!

Nem mindegy, milyen teljesítményű motor dolgozik a porszívóban. Minél erősebb, teljesítménye annál nagyobb, a munka vele pedig annál könnyebb.

4. Porzsákkal vagy anélkül?

A papírporzsákos fajtákat felejtsd el, egy vagyonba kerül a pótlása a porzsákoknak. A textil porzsákos egy fokkal jobb, de az évek során bizony megviselődhet és elhasználódhat az anyag. A legjobb, ha olyan porszívót vásárolsz, aminek kivehető, műanyag portartálya van, és mellé valamilyen HEPA-szűrő. Ennek egyszerűbb az ürítése és a HEPA szűrőnek köszönhetően kevesebb por jut vissza a levegőbe.

+1 Minél több, annál jobb!

Úgy látszik, porszívóvásárláskor a számoknak nagy szerepe van. A hosszúságok, a teljesítmény mellett az sem mindegy, hányféle kiegészítő fej tartozik a porszívócsőhöz. Nem árt, ha van hozzá olyan, amivel a szőnyeget is alaposan meg tudjuk tisztítani. Továbbá olyan, amivel a padlót is széppé varázsolhatjuk, anélkül, hogy összekarcolnánk, rongálnánk azt. Nem árt, ha kárpit tisztításához is kapunk külön tartozékot, hiszen így ezeket a bútordarabokat is megszabadíthatjuk a portól és egyéb szennyeződésektől.

Ha megvan a szerencsés áldozat, ne kövesd el ezeket a hibákat: 5 hiba, amit te is elkövetsz porszívózás közben

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...