2015.03.19. 13:42:06 14554 371

5 hiba, amit Te is elkövetsz porszívózás közben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A porszívózás nem nagy tudomány. Bedugod a konnektorba, megnyomod a gombot és fel-alá sétálgatsz vele a lakásban toló és húzó mozdulatokat végezve a padlón. Eddig egyszerű. Ám, amit sokan elfelejtenek, az a porszívó karbantartása...

Porszívózás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Porszívózás

Íme 5 gyakori hiba, amit Te is elkövethetsz a porszívóddal:

1. Megvárod, amíg tele lesz a porzsák...

Ne várd meg, amíg teljesen tele lesz a porzsák, hanem cseréld ki, amikor kb ¾-ig van. Miért? Erősebben fog szívni a porszívó, és kiüríteni is sokkal könnyebb, ha nincs tele.

2. Koszos filterrel porszívózol...

A filter takarítása nálunk a férjem dolga, mivel mindig neki jut eszébe, hogy megnézze. Bevallom, sokat segít ez a művelet. Ha tisztítod a filtert, sokkal kevesebb allergén jut vissza a levegőbe, és a porszívód is hatékonyabb lesz. Mosd át langyos vízzel és szárítsd meg, mielőtt visszateszed. Kb. félévente ki is cserélheted a HEPA szűrőket.

3. Nem használod a különböző fejeket...

Ez is gyakori hiba. Minden felületet a normál porszívó fejjel akarunk kiporszívózni, legyen az a kanapé vagy a szoba sakrai. A sörtés fej és a kisméretű porszívó fej nagyon hasznos. Az olyan helyekről is hatékonyabban szedheted össze a port, amit egyébként nem is takarítottál volna le. Ilyen például a lámpabura, a szűk sarkok, a szekrény alatti rész, és így tovább.

4. Nem törődsz a vezetékkel...

A legtöbben csak egyszerűen megnyomják a vezetéket visszahúzó gombot, hagyják, hogy feltekeredjen, és a végén csattanjon egyet. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy akár összegabalyodhat vagy elakadhat, esetleg le is jöhet a pályájáról a vezeték, amihez háztartási kisgépszerelő kell majd, hogy helyre hozza. Mielőtt nyomni kezded a pedált, szedd össze a kezedbe a vezetéket, és egyengesd az útját.

5. Nem vágod le a feltekeredett hajszálakat...

Ha nem forognak a sörték nem is tisztítanak, de a haj akár a kis kerekekre is rátekeredhet, így akadályozva a könnyű mozgatást. Ne felejtsd el ellenőrizni és rutinszerűen levágni a forgó alkatrészekről.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...