2021.04.22. 08:38:11 9064 264

Érdekel, mitől táskás a szemed? A rossz szokásaid miatt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szem alatti karikák, táskás szemek rontják a reggeled hangulatát? Nem lehet mindent a kevés alvásra fogni. Elképzelhető, hogy néhány rossz beidegződés az igazi ok! Hagyd el a negatív szokásokat, és máris kevesebb sminkre lesz szükséged a fiatalos, kipihent megjelenéshez!

Tündöklő szem - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tündöklő szem

Korodnak és bőrtípusodnak megfelelő szemkörnyékápoló használata mellett is sokszor találkozol a tükörbe tekintve táskás szemekkel, sötét karikákkal? Ha ismerős a helyzet, lehet, hogy egy aprócska, életmódbeli változtatás lesz a megoldás. Nézzük, mik azok a rossz szokások, amelyek a fenti tüneteket okozhatják!

A két legkárosabb szenvedély – a dohányzás és a túl sok alkohol

Alapvetően egyik sem tesz jót az egészségnek, de a szépségünkre is hatást gyakorolnak. Ha csak utóbbit vizsgáljuk, a dohányzástól az arcbőr gyengül, hamar kezd ráncosodni és megereszkedni, főként a száj fölötti területen. A szemünk alatti rész pedig táskás lesz, olykor kékes- szürkés színeket ölt magára, ami nem éppen mutatós. A rendszeres, nagymértékű alkoholfogyasztás sem tűnik el nyom nélkül: dehidratálja a bőröd, és ez a szárazság a bőr feszességének vesztésével jár, kialakulnak a szemek alatti lógó táskák.

Az alvással is tehetsz a karikák ellen

Sokszor valóban a folyamatos kialvatlanság, túlhajszoltság az oka a szem alatti kellemetlen elváltozásoknak, azonban ezeket az állapotokat általában kényszer szüli, tehát nem feltétlen tudunk változtatni rajtuk belátható időn belül. Ilyenkor törekedjünk a minőségi alvás elérésére – ebben segíthet a teljes csend, sötétség és a gyógynövényes készítmények, például a 100% levendulaolaj kapszula.

A hason alvás is fokozhatja a táskásodást, igyekezz inkább oldal pozíciót választani. Ez nem megy egyik napról a másikra, de a megfelelő pozícióban történő alvás általában is segít az életminőségünk és az alvásunk javításán.

Amennyiben a szemünk körül smink maradványok vannak amikor lefekszünk aludni, elősegítjük a táskás, karikás szemek kialakulását, hiszen alvás során irritációt okoznak a pihenni vágyó szemnek. Az alapos esti arctisztítást, teljes smink eltávolítást tehát semmiképp ne hagyjuk ki!

Ronthat a helyzeten a helytelen táplálkozás is!

A túlzott sófogyasztás például felborítja a szervezet só-víz háztartását, aminek következtében a vízeloszlás nem megfelelő lesz. Így a szem alatt például felgyűlik a folyadék, az ödémás szemek pedig örök kialvatlan ábrázatot mutatnak majd.

A túl kevés folyadékbevitel is hasonlóan működik, ráadásul a vízhiány a bőrön csúnyán megmutatkozik. Nem csak táskás és barnás lesz a szemkörnyéked, de az aprócska ráncok is megjelennek. Általában véve a vashiány nem a rossz étkezésből fakad, ám ha magasabb vastartalmú ételeket fogyasztunk, az segíthet a szem alatti karikák kiküszöbölésében!

Forrás: nlc.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...